Weöres 100 – Száncsengő gyerekprogram és koncertek a Millenárison

A játékos programok és koncertek mellett Weöres Sándor gyerekverseinek alakjai is megelevenednek a Száncsengő elnevezésű egész napos gyermekprogramon december 7-én a Millenárison.

A több állomásból álló helyszínen a gyerekek pontokat gyűjthetnek és számos ismerőssel is találkozhatnak: a Kutyatárban Kutyafülű Aladárral, az Iskolaközben Sehallselát Dömötörrel, a Pletyka téren Juli nénivel és Kati nénivel, a Ritmus sétányon egy bánatos karmesterrel, a Bóbita körúton pedig Bóbita várja őket, aki nem akar elaludni.

A Mesemúzeumban meg kell találni a „szétszaladt szavakat”, amelyek a versekből hiányoznak, az óperenciások állomásán karácsonyi díszt lehet készíteni, a feladatok végén pedig a gyerekek eljutnak a „Kutyabálba”, ahol a bundába öltözött zenekar már a hangszereit hangolja.

Ha az egyszervolt.hu állomásra elérkeznek, ügyességi feladatokat hajthatnak végre, a színpadon pedig a Sebő-együttes, Kovácsovics Fruzsina, valamint a Mesemúzeum vendégeként Kányádi Sándor várja az érdeklődőket – közölte az eseményt szervező Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága az MTI-vel.

A Weöres Sándor centenáriumi évhez közvetlenül kapcsolódó Száncsengő rendezvény célja, hogy a gyerekek még többet megismerjenek Weöres Sándor művészetéből, valamint hogy felfedezzék a képző- és iparművészet különböző ágait.

Forrás: MTI