Karácsonyváró programok – Királyi karácsonyok Gödöllőn „…hogy az Ünnep teljes legyen…”

A Gödöllői Királyi Kastély karácsony közeledtével ünnepi díszbe öltözik és adventi programok sokaságával várja a látogatókat. Ha Ön is a régimódi, békés karácsonyok hangulatára vágyik, legyen a Gödöllői Királyi Kastély vendége! December 7-én, 8-án különleges karácsonyi koncertekkel, december 14-én, 15-én pedig családi programokkal várják.

advent

A karácsonyi készülődés forgatagában hangulatos kikapcsolódásra vágyik?  Látogasson Gödöllőre, hisz az országosan elismert és népszerű Adventi Kastélynapok az idén is a kulturális programok színes palettáját vonultatja fel.

December 7-én Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, Szabadi Vilmos Liszt-díjas hegedűművész ad közös koncertet (közreműködik Kádár Orsolya csellón).

December 8-án a Gödöllői Szimfonikus Zenekar ünnepi hangversenyét hallgathatja meg a nagyérdemű, szólistaként közreműködik Várjon Dénes Liszt-díjas zongoraművész. Az esten Corelli, Mozart és Händel műveiből csendülnek fel részletek, vezényel Gál Tamás Liszt-díjas karmester, érdemes művész.

December 14-én és 15-én mindenki számára kínálnak tartalmas programot: koncertek és báb- valamint színielőadások szórakoztatják a gyerekeket, családokat (fellép többek között Gryllus Vilmos, az Arpeggio Gitárzenekar, a Futrinka utca Cicamicájának híres utódja, Marcipán cica). Az ünnepi hangulatot egy hamisítatlan karácsonyi történet eleveníti meg a Barokk színház egyedi kulisszái között: Andersen – A kis gyufaáruslány című mesejátéka teszi teljessé a karácsonyi élményt.

Természetesen nem maradnak el a megszokott programok: mindenkit vár a kézművesek vására, lesz betlehemezés, újra cercle-t (fogadást) tart „Erzsébet királyné”, ahol a legkisebbek is találkozhatnak és beszélgethetnek vele a Díszteremben. A gyerekek kipróbálhatják magukat a kézműves kuckóban is, ahol különböző karácsonyi ajándékokat és dekorációkat készíthetnek. Lesz népi játszótér körhintával valamint Paprika Jancsi csúzlizdája is visszatér …
A hangulatos programok mellett ínycsiklandó ízeket is kóstolhatunk majd a történelmi falak között: sült gesztenye és forralt bor, puncs illata lengi be a kastély Díszudvarát advent harmadik hétvégéjén.

Míg a kastély Pálmaháza az adventi időszakban Karácsonyházzá alakul és az egzotikus növények helyét szebbnél szebben feldíszített karácsonyfák és díszek veszik át, izgalmas programokkal körítve mindegyik adventi hétvégén, addig a város megújult főterén is színes programokkal és vásárral várják a látogatókat.

Valamivel karácsony után is érdemes a gödöllői kastélyba ellátogatni, mert december 27-én Erzsébet királyné karácsonyán megtudhatjuk, hogyan is ünnepelték egykor a karácsonyt a királyi család tagjai.

Részletes program: http://www.kiralyikastely.hu/

program60x140_1