Quentin Taratino következő filmje is western lesz

Következő filmje is western lesz – jelentette be a Django elszabadul című westernjéért tavaly forgatókönyvírói Oscar-díjjal jutalmazott Quentin Tarantino Jay Leno kedd esti beszélgetős műsorában.

Forrás: Wikipédia

Quentin Tarantino – Forrás: Wikipédia

„Erről még nem beszéltem a nyilvánosság előtt, de elmondhatom a műfaját: western” – árulta el a forgatókönyvíró-rendező, de rögtön cáfolta, hogy folytatást akar készíteni a Djangóhoz.

Azzal magyarázta a zsánerválasztást, hogy a Django forgatásáról jó emlékei vannak, nagyon megszerette a westerneket, és bele is tanult a műfajba, ezért döntött ismét mellette.

Tarantino napi munkarutinjáról is mesélt: a Becstelen brigantyk előtt reggelenként, nyilvános helyeken dolgozott a forgatókönyveken, aztán éjszaka folytatta. A 2009-es produkció táján azonban változtatott ezen a módszeren, otthon kezdett írni, délelőtt tíztől délután ötig vagy akár hétig, aztán az úszómedencéjében gondolta át a folytatást. A medencében sok ötlet merült fel benne, jegyzeteket is készített változtatásokról, de aztán sohasem valósította meg őket – mondta.

Beszélgetés közben Tarantino és Leno felidézte azt az 1992-es műsort, amelyben először találkoztak. A rendező szerint „óriási dolog” volt akkoriban, hogy egy ismeretlen rendezőt meghívjanak egy talk show-ba. Leno úgy emlékezett: nagyon felkeltette a kíváncsiságát a videokölcsönzőben dolgozó fiatalember, aki akkor debütált a Kutyaszorítóban rendezőjeként, ezért invitálta meg.

Forrás: MTI