Design! red dot díj 2012 – Kiállítás a Kassák Múzeum arculati elemeiből

A Kassák Múzeum új arculata elnyerte a világ egyik legrangosabb dizájn elismerését, a red dot díjat kommunikációs dizájn kategóriában.

Kassak_Museum_design3

A red dot a kiemelkedő dizájn védjegye, amelyet világszerte elismernek. A versenyen évente változó szakértő zsűri válogat három fő kategóriában. A díjnyertes munkák a legnagyobb kortárs dizájn gyűjteményekbe, az esseni és a szingapúri red dot múzeumokba is bekerülnek. A díjazott arculati elemeket a Kassák Múzeum saját kiállításán mutatta be, most pedig a Weöres Sándor Színház aulájában láthatók, a színház Füst Milán: Máli néni című bemutatója alkalmából.

A múzeum két éve új koncepció mentén működik, amelynek a magas színvonalú dizájn fontos részévé vált. Arculatában a kassáki szellemet megidéző – de formailag nem másoló – korszerű és kortárs szemléletű dizájnt hozott létre. A megújult arculat elemei együttesen hordozzák mindazt, amit a múzeum programjával, a kassáki életmű mai üzenetének közvetítésével itthon és külföldön képviselni akar.

Kassák Lajos (1887-1967) munkásságának kulcsszavai a nemzetköziség, együttműködés, szellemi műhelymunka, kritikai szemléletmód. A díjazott logóban az általa is gyakran alkalmazott felkiáltójel a mindenkor szükséges kritikai attitűdre utal, a “K” másik eleme, a nyíl, a figyelmet ennek a kassáki üzenetnek a mai érvényességére irányítja.

A red dot díj elnyerése Sasvári Edit múzeumvezető, Csatlós Judit muzeológus, Szőke Katalin pr szakértő és Lepsényi Imre dizájner két éves összehangolt munkájának eredménye. Az új arculat elemei adták a 20!2 KASSÁK ÉV vizuális megjelenését is.

A díjról és a korábbi kiállításról további információ a Kassák Múzeum weboldalán olvasható.

A kiállítást megnyitja: Bakucz András építész
A megnyitó időpontja: 2013. november 29. (péntek), 18.30 óra
Helyszín: Weöres Sándor Színház, aula
Megtekinthető: 2013. december 31-ig

Forrás: Weöres Sándor Színház
,