Gödöllőn rendezik meg a hétvégén az Országos Táncjáték Fesztivált

Gödöllő lesz a házigazdája az Országos Táncjáték Fesztiválnak szombaton és vasárnap, a rendezvényen profi és amatőr csoportok lépnek fel – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A fesztivál az alapfokú művészeti iskolák és az iskolarendszeren kívüli táncművészeti nevelés legjelentősebb szakmai seregszemléje. Műfaji és korosztályi megkötés nélkül színvonalas bemutatkozási lehetőséget kínál a profi és amatőr tánccsoportoknak egyaránt – olvasható az összegzésben.

A szombaton kezdődő fesztiválra eddig több tucat társulat, kisebb csoport jelentkezett rövid programokkal és egybefüggő dramaturgiai egységet alkotó egyfelvonásosokkal. A produkciókat öttagú szakmai zsűri értékeli és kategóriánként díjazza.

A Táncpedagógusok Országos Szövetségének közleménye arra is felhívja a figyelmet, hogy a szabadidős táncoktatásnak nemcsak a művészeti nevelésben van kiemelkedő szerepe, hanem a mozgáskoordináció és a test erősítésében, fejlesztésében is.

Mint írták, különösen megnövekedett a figyelem a táncoktatás iránt azt követően, hogy a közoktatásban a mindennapos testnevelés egyik alternatívája lehet.

Forrás: MTI

Helyszín: Művészetek Háza Gödöllő (Kulturális és Konferencia Központ) 2100 Gödöllő, Szabadság út 6.

,