Peter Gabriel a Sportarénában lép fel jövő májusban

Folytatódik Peter Gabriel Back To Front elnevezésű világ körüli turnéja, amelynek keretében 2014. május 6-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a brit zenész – tájékoztatta a szervező LiveNation az MTI-t kedden.

Az összegzés felidézi, hogy Peter Gabriel zene mérföldkőként számon tartott So című albuma 25 évvel ezelőtt jelent meg. A zenész az évfordulót egy díszdobozos szett mellett a Back to Front elnevezésű turnéval ünnepli, amelynek állomásai közé immár Budapest is bekerült.

„A show, amellett hogy Peter Gabriel illusztris munkásságának 25 évvel ezelőtt megjelent gyöngyszemét mutatja be teljes egészében, visszahozza az első turnék hangulatát az eredeti zenekartagok részvételével” – olvasható a közleményben.

Az Egyesült Államokban indult koncertkörút halmozza az elismerő kritikákat, a Back To Front keretein belül újra összeállt az eredeti csapat, az énekest ismét a basszusgitáros Tony Levin, a gitáros David Rhodes, a billentyűs David Sancious és a dobos Manu Katche kíséri.

Peter Gabriel So című albuma 1986-ban jelent meg, a korszak meghatározó albuma lett, díjak sokaságát zsebelte be, milliós eladási számokat hozott olyan slágerekkel, mint a Sledgehammer, a Don’t Give Up Kate Bushsal, a Say Anything vagy az In Your Eyes.

A május 6-i budapesti előadásra először a hivatalos rajongói klub tagjai válthatnak belépőt november 6-án reggel 8 és november 8-án reggel 8 óra között a https://petergabriel.com oldalon keresztül.

November 8-án 10 órakor indul a teljes körű jegyértékesítés a www.livenation.hu oldalon keresztül, valamint a Ticketpro országos hálózatában. A koncertre 5 árkategóriában lehet ülőjegyet és állójegyet lehet vásárolni – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI