Lengyel dzsesszfesztivál a Budapest Music Centerben

A Polish Jazz for Budapest 2013 című lengyel dzsesszfesztivál három napján 19 előadó ad hat koncertet csütörtöktől a Lengyel Intézet és a Budapest Music Center (BMC) szervezésében.

Az Opus Jazz Clubban és a BMC koncerttermében fellép az Artur Dutkiewicz Trio, a Maciej Fortuna Trio, a Piotr Lemanczyk Trio, a DuoDram (Jaskulke-Wylezol zongora duó), a Piotr Wojtasik Quartet Tóth Viktorral, Hodek Dáviddal valamint Anna Maria Jopek, az egyik legnagyobb lengyel énekesnő.

A fesztiválon sok olyan előadóval találkozhat a közönség, aki Magyarországon most először áll színpadra annak ellenére, hogy Lengyelországban és külföldön már egyaránt ismert.

Ilyen személyiség a záró koncertet szombaton adó Anna Maria Jopek énekesnő. Közreműködik Piotr Nazaruk, aki énekel, furulyán és citerán játszik, Krzysztof Herdzin zongorázik és Robert Kubiszyn nagybőgőzik.

Anna Maria Jopek énekesnő, zeneszerző, világszerte koncertezik, a korszak legfontosabb zenei személyiségeivel lépett már fel. Szerepelt a világ legnagyobb koncertszínpadain, többek között a Carnegie Hallban, a Royal Festival Hallban, a Tokyo Operában, a Tel-Aviv Operában. Felvételeit Peter Gabriel Real World stúdiójában valamint a londoni Abbey Road és a New York-i Power Station stúdióban rögzítette. Lemezeit 2000 óta az egész világon forgalmazzák – olvasható a budapesti Lengyel Intézet honlapján.

Forrás: MTI
,