Kocsis Zoltán turnéra indul a Nemzeti Filharmonikusokkal

November 2-án indul 10 napos turnéjára a Nemzeti Filharmonikus Zenekar. Ez idő alatt 8 koncertet adnak.

Turnéjuk első állomása november 3-án Hollandiában, Eindhovenben lesz, ahol Bartók II. rapszódia hegedűre és zenekarra című műve, Mendelssohn Kettősversenye hegedűre, zongorára és zenekarra hangzik el Baiba Skride hegedű és Lauma Skride zongoraművész közreműködésével. Rahmanyinov II. (e-moll) szimfóniája zárja az estet. A turné további állomásai Köln, Düsseldorf, Friedrichshafen, Freiburg, Regensburg és november 11-én Bécs.  Stuttgartban és az utolsó helyszínen, Bécsben, Nikolai Tokarevvel, a csütörtöki budapesti előadásuk vendégművészével is játszik majd a zenekar, aki Csajkovszkij I. (b-moll) zongoraversenyét adja elő.

Kocsis Zoltan

Valamennyi hangversenyt Kocsis Zoltán vezényli. Az együttes útja sora felcsendül még, Smetana Az eladott mennyasszonya, Csajkovszkij IV. (f-moll) szimfóniája és Glinka Ruszlán és Ludmilla műve is.

A Nemzeti Filharmonikusokkal a hazai közönség legközelebb november 20-án Pécsett, majd november 21-én a Művészetek Palotájában találkozhat, ahol a 20. század legnagyobb brit zeneszerzőjének, Britten egyik főművét, a Háborús requiemet adják elő a magyar zenei élethez szorosan kötődő brit dirigens, Howard Williams vezényletével.

Forrás: Nemzeti Filharmonikusok