Megkezdődött Mátyássy Áron új filmjének forgatása

Elkezdődött Mátyássy Áron új filmjének, a Víkend című pszichothrillernek a forgatása, a stáb először erdélyi, később magyarországi és indiai helyszíneken dolgozik.

A Budapest Film Produkciós Kft. és a KMH One Film koprodukciója Gál Péter, Tóth Csaba és Mátyássy Áron közös forgatókönyvéből készül és egy tragikusra forduló hétvégi vadászat történetét meséli el – tájékoztatta a produkció pénteken az MTI-t.

A forgatást Erdélyben kezdték csütörtökön, majd a Börzsönyben és a Bükkben folytatják, 2014 tavaszán pedig négy napot Indiában dolgoznak – olvasható a közleményben.

Mint írják, az erdélyi vadászkaland főszereplői harmincas éveikben járó budapesti sikeremberek, a történet pedig az üzleti világ titkos játszmáinak szövevényes világába enged bepillantást, és a hazugságok egyre mélyebbre húzó örvényét mutatja be.

A főbb szerepekben olyan művészek láthatók, mint Gryllus Dorka, Lengyel Tamás, Simon Kornél, Árpa Attila, Vass Teréz, Szabó Domokos, Kádas József, Papp János, Bárnai Péter, Kasvinszki Attila, Kozma Károly, Vass Richárd, Csatlós Lóránt, Molnár István, Czene Csaba és Szalánczy Áron.

A rendező-forgatókönyvíró Mátyássy Áron az Utolsó idők című első játékfilmjével 2009-ben elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját, később az alkotás számos nemzetközi filmfesztiválon is versenyfilmként szerepelt. A Magyar Televíziónak forgatott Átok című tévésorozata a 2010-es Filmszemlén a legjobb televíziós film díját nyerte el, és megkapta az EuroMedia Awards Seal of Approval díját is.

A 440 millió forintos összköltségvetésű Víkend producere Csortos Szabó Sándor és Pusztai Ferenc, operatőre Győri Márk, vágója Gothár Márton.

A Víkend a Magyar Nemzeti Filmalap 280 millió forintos támogatásával készül.

Forrás: MTI