Kiállítás látható Weöres Sándorról a budapesti metrón

Weöres Sándor életútját, életművét felidéző kiállítás látható péntektől a budapesti Metró Galériában a centenáriumi évhez kapcsolódva.

A tablók a 100 éve született Weöres Sándor életútját, életművét idézik fel versek, versrészletek, rövid írások, egykori fényképek, színlapok és a költő rajzainak segítségével. A Bóbitától a Psychéig című kiállítás december 24-ig tekinthető meg a 2-es és 3-as metró szerelvényeiben – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pénteken az MTI-vel.

A Weöres Sándor Centenáriumi Év célja, hogy a költő gazdag életművét minél teljesebben és minél szélesebb körben megismertesse a közönséggel. A kiállítás ehhez járul hozzá, hiszen naponta több százezer metrón utazó nézi meg a tablókat, amelyek ezúttal Weöres Sándorra és műveire hívják fel a figyelmet – áll a közleményben.

A tárlat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megbízásából készült. Kurátorai Hegyi Katalin muzeológus, irodalomtörténész és Kirschner Péter szerkesztő, a kiállítás létrejöttében közreműködött a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Helikon Kiadó, a Móra Kiadó, az Országos Színházi Intézet és Múzeum, a Weöres Sándor Színház és a Katona József Színház.

Forrás: MTI