Ismét filmpályázatot hirdet a Budapesti Fesztiválzenekar

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) harmadik alkalommal hirdeti meg középiskolásoknak filmkészítő pályázatát Lásd, amit hallasz címmel.

Richard Strauss Imígyen szóla Zarathustra és Johann Sebastian Bach IV. Brandenburgi versenye után most Franz Schubert zenéje a téma, méghozzá a híres VIII. (befejezetlen) szimfónia. Erre várják a diákok által készített filmetűdöket 2014. február 17-ig – mondta Erdődy Orsolya, a BFZ igazgatóhelyettese az MTI-nek.

A háromfordulós pályázatra bárki jelentkezhet, aki a ma használatos technikai eszközök valamelyikével – vagy akár többel egyszerre – filmet készít a megadott zenemű egyik tételére. A szabadon választott eszközzel és műfajban készített rövidfilmek nevezési határideje 2013. december 2..

A döntőt 2014. március 1-jén tartja a Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusainak közreműködésével és jelenlétében a Művészetek Palotájában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Az idei pályázat zsűrijének elnöke Hajdu Szabolcs filmrendező, a bírálók között lesz a BFZ néhány tagja is.

Az igazgatóhelyettes hangsúlyozta: tavaly kilenc vidéki középiskolából érkezett pályázat, és remélik, hogy idén még több nem fővárosi nevezővel találkoznak.

Forrás: MTI