Fotópályázatot hirdetett Robert Capa emlékére a Magnum fotóügynökség

Fotópályázatot hirdetett Robert Capa, a világhírű magyar származású fotóriporter születésének 100. évfordulóján, kedden a Magnum fotóügynökség.

Robert Capa - Fotó: Gerda Taro - Forrás: Wikipédia

Robert Capa – Fotó: Gerda Taro – Forrás: Wikipédia

Az ügynökség honlapja szerint a pályázat száz napig, egészen január 30-ig tart, ekkor nyílik meg a Capa in Color (Capa színesben) című kiállítás a fotóriporter hagyatékát gondozó New York-i International Center of Photography-ban. A projekt címe – Capa híres mondására utalva, amely szerint „ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel” – Get Closer (Kerülj közelebb).

A száz nap mindegyikén közzétesznek egy Capa-fotót, vele együtt egy ismert fotóművész hasonló tárgyú alkotását. Arra kérik a fotósokat a világ minden tájáról, hogy a Facebook, az Instagram és a Twitter közösségi oldalakra töltsék fel a Capa-fotóra adott saját képi válaszukat a „GetCloser100” címkével.

A pályázat célja, hogy száz nap alatt készüljön száz fotófolyam, amelyek mindegyikét egy Capa-kép inspirálta. A rendezők azt remélik, a pályázat idején a világ fotósai közelebb kerülnek Capa művészetéhez. Céljuk az is, hogy rávilágítsanak, a közösségi média alkalmas eszköz arra, hogy megmutassa a fotóművészet megtermékenyítő erejét. (http://getcloser.magnumphotos.com/)

Forrás: MTI