Cseh Tamás és Hollywood két budapesti sétán

Cseh Tamás életének meghatározó színtereit, valamint híres budapesti forgatási helyszíneket ismerhetnek meg az érdeklődők a Hosszúlépés csapatának két új sétáján a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.

Cseh Tamás - Forrás: Wikipédia

Cseh Tamás – Forrás: Wikipédia

A zenész Bereményi Gézával közös albérletéből indul a Cseh Tamás nyomában Budán című séta, majd végigvezeti a turistákat a szokásos esti „presszókörükön” – közölték a szervezők az MTI-vel.

Útközben az érdeklődők megismerkedhetnek egyebek mellett azokkal a kortárs művészekkel is, akikkel a zenészek együtt múlatták az időt. A vezetők arra is kitérnek, hogyan viszonyult az államszocializmus idején a mindenkori hatalom Cseh Tamáshoz, végül pedig az is kiderül, ki volt a „Rajnák nevű klubvezető”. A sétát október 13-án, 17-én és 19-én szervezik meg.

A főváros híres forgatási helyszíneit, valamint a Magyarországra látogató világsztárok életének kulisszatitkait a Hollywood Budapesten című programon ismerhetik meg az érdeklődők. A sétán kiderül, hogy itt tartózkodásuk alkalmával milyennek látták az amerikai hírességek a magyar fővárost, hogyan lett a pesti utcákból hidegháborús helyszín, de szó lesz a filmtörténet leghíresebb magyar vámpírjáról, Lugosi Béláról is.

A programon október 12-én, 15-én és 20-án lehet részt venni, bővebb információk a www.hosszulepes.org oldalon olvashatók.

Forrás: MTI