Filmünnep hat fővárosi és 13 vidéki moziban

Kedvezményesen lehet az idén is filmet nézni a Cinema City Filmünnep rendezvénysorozatának keretében, amely csütörtöktől vasárnapig tart hat budapesti és 13 vidéki multiplex mozi részvételével.

A Filmünnep vetítésein lesz először látható a Csányi Sándor és Tompos Kátya főszereplésével, Orosz Dénes rendezésében készült Coming out című romantikus vígjáték előzetese – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szerdán az MTI-vel. A film december 5-én kerül a magyar mozikba.

A rendezvényen még készülő és már bemutatott magyar filmek alkotói is beállnak jegykezelőnek: Trill Zsolt, a Mancs című film főszereplője, Kulka János, akit hamarosan a Swing és az Argo 2 című alkotásban is láthatnak a mozinézők, valamint a Megdönteni Hajnal Tímeát című romantikus vígjátékból Szabó Simon és Simon Kornél csatlakozik a közismert személyek jegykezelő csapatához. A „sztárjegyszedők” sorában továbbá MTVA-s képernyősökkel is találkozhatnak a nézők.

Árpa Attilával, aki nemrég fejezte be az Argo 2 forgatását, szintén jegykezelőként találkozhat a közönség. A Filmünnepen újra műsorra tűzik az Argo első részét és az Arénában, a péntek esti vetítés előtt bemutatják az Argo 2 werkfilmjét, a vetítést közönségtalálkozó követi.

Szász Jánossal, A nagy füzet című film rendezőjével szintén találkozhat a közönség. A világhírű Agota Kristof-könyv játékfilm-adaptációja, amelyet szeptember 19. óta játszanak a magyar mozik, Karlovy Vary-ban elnyerte a fődíjat és Magyarország hivatalos nevezése a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjra. A rendezővel a veszprémi Cinema City Balatonban pénteken, szombaton pedig a XI. kerületi Cinema City Allee-ban hallható beszélgetés. Ugyanitt Vong Kar-vaj kínai filmrendező A nagymester című filmjéhez kapcsolódva kung-fu bemutatót tartanak pénteken és szombaton este. A négynapos rendezvény második napján Michel Gondry Tajtékos napok című filmjéhez kapcsolódva szerveznek beszélgetést, amelynek vendége Dudás Viktor, az MTVA Archívum és Tartalomkereskedelmi Igazgatóságának főtanácsadója.

Az Arénában október 11-én az Időről időre című filmet premier előtt vetítik, a moziban olyan jegykezelőkkel lehet találkozni, mint ByeAlex énekes-zeneszerző, Szőke Zoltán, Gesztesi Károly színész, Cseh László úszó vagy Fluor Tomi zenész.

A Cinema City Duna Plazában október 12-én a Werk Akadémia diákjainak filmösszeállítása lesz látható, bevezetőt mond Réz András filmesztéta. A székesfehérvári multiplexben október 11-én Sára Sándor 80. születésnapja alkalmából a Cigányok és a Feldobott kő című filmjét vetítik, a mozi vendége a Kossuth-díjas rendező.

A Filmünnep kiemelt médiatámogatója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.

Forrás: MTI

Bővebb információk az esemény weboldalán.