Élő MúzeumCafé – Remekművek Rómában

Időpont: 2013. október 10., csütörtök, 20:00 óra
Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria

Remekművek Rómában

Bemutatjuk a Galleria Nazionale d’Arte Modernában megrendezett A modernitás ideje. Magyar festészet 1905–1925 című kiállítást

A 20. század elejei magyar festészet egyik legnagyobb szabású bemutatkozása zajlott idén június 25. és szeptember 15. között az olasz fővárosban. A Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria szervezésében megrendezett kiállításon a legjelentősebb magyar múzeumi és magángyűjteményekből válogatott anyag reprezentálta festőink száz évvel ezelőtti modern törekvéseit. A Múzeum+ keretében megrendezendő Élő MúzeumCafén most a vetített képekkel kísért beszélgetésből azok is megismerhetik a kiállítást – és annak fogadtatását –, akiknek nem adatott meg, hogy élőben láthassák azt Rómában, illetve tágabb értelemben is szót ejtünk a magyar kultúra itáliai jelenlétéről.

A beszélgetés résztvevői:
Gergely Mariann művészettörténész, a kiállítás kurátora,
Szücs György művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgató-helyettese,
Csorba László történész, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, a Római Magyar Akadémia volt vezetője.
A beszélgetést Martos Gábor, a MúzeumCafé főszerkesztője moderálja.

Az Élő MúzeumCafé a Magyar Nemzeti Galéria szokásos csütörtöki Múzeum+ rendezvényének a része, tehát arra belépőjegyet kell váltani, amivel az este 22:00 óráig tartó többi program is látogatható.

A beszélgetést szokás szerint rögzítjük, és az a későbbiekben az interneten megtekinthető lesz a www.muzeumcafe.hu weboldalon.

Forrás: Szépművészeti Múzeum