Átadták a CinemArt filmkészítő verseny díjait

A nyertes a Hadizs Pictures nevű alkotóstáb lett DTG című filmjével, amelyet Pósa András rendezett.

Átadták a CinemArt filmkészítő verseny díjait az Éltető Víz Filmszemle zárónapján: a nyertes a Hadizs Pictures nevű alkotóstáb lett DTG című filmjével, amelyet Pósa András rendezett.

A 25 órás filmkészítő versenyre 44 csapat jelentkezett kétszáz fiatal résztvevővel. A megmérettetésre Erdélyből, Svájcból és Brazíliából is érkezett csapat. A pontos témát a verseny indulásának pillanatában közölték a versenyzőkkel, akiknek 25 órájuk volt a művek elkészítésére. Kötelező elemként a víznek és öt budapesti helyszínnek – az Erzsébet téri és Mikszáth téri szökőkutaknak, a Múzeumkertnek, a Lőrinc pap téri kovácsoltvas kifolyónak és a Gyulai Pál utcának – kellett megjelennie a kisfilmekben.

A díjnyertes alkotás további hét legjobbnak ítélt pályamunkával együtt a kedden kezdődő Budapesti Víz Világtalálkozó részvevői előtt is bemutatkozik – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég hétfőn az MTI-vel.

A nemzetközi vízügyi konferenciához, a Budapesti Víz Világtalálkozóhoz kapcsolódó Éltető Víz Filmszemlét október 3-6. között rendezték az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Forrás: MTI