Nagy Rajzolás a Szépművészetiben és a Nemzeti Galériában

Most szombaton, október 5-én a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében rendezik meg a Nagy Rajzolást a Szépművészeti Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában, október 13-án pedig a Vasarely Múzeumban.

Milyen lesz a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és a Vasarely Múzeum környezete a jövőben? Most bárki elképzelheti és megrajzolhatja a saját fantáziája alapján!

A Nagy Rajzolás program több mint tíz évvel ezelőtt látott napvilágot az Egyesült Királyságban, néhány elkötelezett ötletgazda kezdeményezésére. Szerették volna a lehető legtöbb embert egybegyűjteni, hogy közösen éljék át a rajzolás, a festés, a tánc és az éneklés örömét. Mindegyiknek közös lényege az önkifejezés, bármelyiket is választják a résztvevők. Ez hamarosan annyira kinőtte magát, hogy létrejött a Rajzolásért Kampány (Campaign for Drawing), amely a programot népszerűsíti; főleg októberben, amikor iskolák, kórházak, galériák, múzeumok és a legkülönbözőbb szervezetek ösztönzik közös alkotásra a felnőtteket, tizenéveseket és a gyerekeket. Magyarországon a Nagy Rajzolást az Őszi Fesztivál részeként az utóbbi öt évben minden magyar megyében megrendezték. Az idei év a Rajzold le a holnapot! tematikus címet kapta.

A Szépművészeti Múzeumban egy 400 éve készült, kerti mulatságot bemutató festmény lesz a kiindulópont, amin keresztül az alkotni vágyók összeköthetik a múltat a jelennel és a jövővel, a Nemzeti Galériában a budai várat képzelhetik el 50 év múlva. Vasarelyt pedig a párizsi metróállomások repedezett vakolata inspirálta, ezt veszik kiindulópontnak az óbudai múzeumban, ahol a nem csak az épületet, de a környezetét is újraalkothatják képzeletben.

Időpontok, helyszínek:
–  Magyar Nemzeti Galériában október 5. szombat, 10.00 és 13.00 között
–  Szépművészeti Múzeumban október 5. szombat, 14.00 és 17.00 között
–  Vasarely Múzeumban október 13. vasárnap, 10.00 és 13.00 között

A részvétel mindegyik programon ingyenes.

Bővebb információ:
www.szepmuveszeti.hu
www.mng.hu

,