A Müpa is bekapcsolódik a Design Hét Budapest 2013 hivatalos eseménysorozatába

Október 3-án 18.30-kor Hello Wood-kiállítás nyílik a Müpában. Az idén júliusban megtartott alkotótáborban 120 fiatal építész és designer dolgozott együtt a szakma markáns – hazai és nemzetközi – alkotóival, hogy újra felfedezzék az elhalványuló emberi kapcsolatok jelentőségét.

Az itt létrejött művek közül három ikonikus installációt, az iWood közösségi zenemegosztót, a Hello Wood zsűri által első díjjal díjazott Polifóniát és egy hatalmas szélmalmot, a Mordor Malmát láthatják élőben a látogatók.

Hello Wood - Polifónia - Fotó: Kékesi Donát

Hello Wood – Polifónia – Fotó: Kékesi Donát

A Művészetek Palotája hosszú távú stratégiájának kiemelt célja oly módon nyitni a fiatalok felé, hogy közben párbeszédet is kezdeményez velük. Ennek fontos része egy, az évszakos programokhoz illeszkedő installációs program elindítása, melynek révén a fiatal képző- és iparművészek is bemutatkozhatnak a Müpában. A program első lépése a három Hello Wood installáció kiállítása az épület előtti területeken és a belső térben – új helyszínt teremtve a képzőművészet és a design iránt fogékony közösségek számára. A Müpa több művészeti ágat reprezentáló előadó-művészeti központként alkalmas arra, hogy ezek az installációk a kortárs kulturális kommunikáció részévé is váljanak. Megszólítják a közönséget, gondolatot ébresztenek, és bizonyos esetekben akár provokálnak is. Az előcsarnokban látható iWood az épületben folyó programoknak is különleges értelmezést adhat, hiszen a zene újfajta, szimbolikusabb megközelítésére nyújt lehetőséget.

A kiállítás november 15-ig látható.

Bővebb információ

Forrás: Művészetek Palotája
,