„A BFZ bekopog!”

A Budapesti Fesztiválzenekar különleges vállalkozása „A BFZ bekopog!„ című rendezvénysorozat. A zenekar egy-egy vidéki koncerthez kapcsolódóan „megszállja” a hangverseny helyszínéül szolgáló várost, és házhoz viszi a zenét.

A Fesztiválzenekar művészei a program első szezonjában Pécsett, Kaposváron és Szombathelyen jelentek meg, 2013. szeptember 29-én pedig Székesfehérváron vendégszerepelnek.

A programok előkészítése során a BFZ együttműködik a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft-vel és a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézménnyel.

A Budapesti Fesztiválzenekar és művészeti vezetőjük, Fischer Iván azt szeretné, ha Magyarországon a zenekedvelő és a zenével kapcsolatban lévő tehetséges fiatalok még nagyobb kedvvel és tudással fordulhatnának a muzsikálás felé. A vállalkozás egyben arra is lehetőséget ad, hogy a zenekar vidéken élő rendkívüli tehetségeket fedezzen fel. Az esti hangverseny napján a zenekar művészei személyesen találkoznak a zenét tanuló gyerekekkel, és rövid mesterkurzusokat adnak számukra.

A Fesztiválzenekar programja a város minden korosztálya számára nyitott – de a legfontosabbak azok a nyolc és tizennyolc év közötti zenetanuló gyerekek, akik a zenekar művészeivel történt személyes találkozásnak köszönhetően talán hosszabb távú impulzust és biztatást kapnak arra, hogy  a zenét válasszák élethivatásul.

„A BFZ bekopog!” programja kiegészül további rövid kamara-koncertekkel Székesfehérváron a Viktória Mozgássérült Egyesületben, a Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület  számára a Szenti István Király Múzeumban;  továbbá az Alba Plazaban.

Este a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. első bérleti hangversenyén a Vörösmarty Színházban találkozhat a közönség a Budapesti Fesztiválzenekarral.

Forrás: Filharmónia Magyarország

 

,