Főszerepben a cseh kultúra az Európai Hidak fesztiválján – A Staropramen megidézi Prága hangulatát

Európai Hidak néven új fesztiválsorozat indul a MÜPA és a Budapesti Fesztiválzenekar szervezésében, amelynek célja a határokon átívelő, ezerszínű kulturális örökség közössé tétele és népszerűsítése. Az idén első alkalommal szeptember 11-19. között megrendezett Fesztivál középpontjában a cseh kultúra áll.

Sorozes

A repertoár teljessé tételéhez szakmai partnerként kapcsolódott be a Cseh Centrum, az autentikus cseh életérzés megidézésében pedig fontos szerepet kap a Staropramen, amelyet Prága első számú söreként ismernek szerte a világon. A Staropramen a cseh kultúra nagyköveteként számtalan kulturális esemény létrejöttében vállal fontos szerepet és épít hidat az országok között.

Ősszel néhány napra Budapestre költöznek a cseh kultúra reprezentánsai. A fesztivál programja Dvorak rekviemjétől egészen a kortárs zenei irányzatokig ível, felölelve így számtalan stílust a komoly zenétől kezdve a nu-jazzen át a modern, mainstream irányzatokig – beleértve a film- és színházművészetet is. Az idei Európai Hidak fesztiválja csak első a sorban. A programsorozat legfontosabb célkitűzése, hogy bemutassa a kontinens szerteágazó kulturális örökségét, évről évre kiemelve egy-egy országot a régióból. Ehhez ideális partnerként csatlakozott a Prága lelkeként ismert Staropramen, amely a cseh sörkultúra nagyköveteként és a világ első számú prágai söreként magával hozza a cseh életérzést és segít az autentikus hangulat maradéktalan felidézésében.

A szeptember 14-én megrendezett Ahoj, terasz! a film- és zeneművészet segítségével invitálja majd képzeletbeli utazásra a résztvevőket. Az ingyenes látogatható programon a jazz könnyedebb, vagy épp merészebb vonulatai mellett, populáris zenéről is gondoskodtak a szervezők. Az est folyamán az egyik legnagyobb hazai fesztiválon korábban már óriási sikerrel szerepelt cseh együttes ütemei veszik birtokba a színpadot. Mivel egy igazán autentikus zenei estnél elmaradhatatlan kellék egy korsó cseh sör, a helyszínen minden vendég 30 százalékos kedvezménnyel kortyolhat bele a cseh sör-remekbe, a Staropramenbe.

Forrás: Saatchi & Saatchi