Zárókoncert a „10. Jubileumi MVM Koncertek – A Zongora”-sorozaton

Jevgenyij Kiszin a Művészetek Palotájában

2013. szeptember 16-án Jevgenyij Kiszin zongoraestjével zárul a hazai és nemzetközi zenei élet kiemelkedő hangversenysorozata.

A világhírű orosz zongoraművész műsorán Schubert és Szkrjabin művei hangzanak el. Az egy éven keresztül tartó sorozat mind a 17 koncertjét hatalmas érdeklődés kísérte, valamennyi koncert telt ház mellett került megrendezésre.

A közreműködők valamennyien a világ zenei életének meghatározó egyéniségei voltak. Az „MVM Koncertek – A Zongora”-sorozat 2014-ben és 2015-ben is folytatódik, most már két helyszínen, a Művészetek Palotájában és a felújított Zeneakadémia Nagytermében.

Időpont: 2013. szeptember 16. (hétfő), 19.30
Helyszín: Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

„MVM KONCERTEK – A ZONGORA” 6.
Jevgenyij Kiszin (Evgeny Kissin) zongoraestje

Rendező: Jakobi Koncert Kft.

Műsor:
Schubert: D-dúr szonáta, D 850
Szkrjabin: 2. gisz-moll szonáta „Sonate-Fantaisie”, op. 19
Szkrjabin: Etűdök, op. 8 (2, 4, 5, 8, 9, 11, 12)

Jevgenyij Kiszin

Jevgenyij Kiszin

Jevgenyij Kiszin 1971-ben született Moszkvában. Kétéves korában kezdett zongorázni, már hat évesen a híres Gnyesszin Zenei Tehetségek Iskolájába került. Tíz éves korában debütált zenekarral, egy évvel később már szólóestet adott Moszkvában. A zenei világ figyelmét felkeltve 1984-ben, tizenhárom évesen a Moszkvai Filharmonikus Zenekarral eljátszotta Chopin zongoraversenyeit. Nyugat-európai bemutatkozása 1987-ben történt a Berlini Fesztiválon, melyet európai turné követett a Moszkvai Virtuózokkal és V. Szpivakov karmesterrel. Az Egyesült Királyságban a BBC Promenade Concerts című sorozatának keretében debütált. 1990-ben mutatkozott be az Egyesült Államokban: a Zubin Mehta által dirigált New York-i Filharmonikusokkal Chopin két zongoraversenyét játszotta, majd egy héttel később a Carnegie Hall fennállásának százéves évfordulóját ünneplő hangversenysorozat nyitókoncertjét adta, ezúttal szólóban. Több díjban részesült, 1995-ben minden idők legfiatalabbjaként nyerte el a Zenélő Amerika (Musical America) „Az év legjobb hangszeres előadója” címét, 1997-ben pedig „Az orosz kultúráért” kitüntetést. Kiszin az egész világon keresett művész, rendszeresen játszik olyan kiváló karmesterekkel, mint Seiji Ozawa, Claudio Abbado, Vladimir Askenazi, James Levine, Kurt Masur és Daniel Barenboim. Fellépett szinte az összes híres zenekarral. Lemezfelvételei rendszeresen díjakat nyernek. 2010-ben Prokofjev lemeze Grammy díjat nyert Vladimir Ashkenazy és a Philharmonia Orchestra közreműködésével.

Jegyárak: 6000, 8.000, 10.000, 13.000, 16.000 Ft

Kedvezmények és diákjegyek: www.jakobikoncert.hu