Idén is megrendezik a lovasterápiás versenyt Fóton

Szeptember 20. és 22. között rendezik meg a nemzetközi és hazai díjlovas versenyt és a lovasterápiás versenyt Fóton.

A díjlovas versenyre nevező hazai és külföldi lovasok nehéz, közép és könnyű osztályú díjlovas kategóriában mérhetik össze tudásukat.

A háromnapos lovasterápiás versenyen hiperaktív, tanulásban, és értelmileg akadályozott gyerekek ügyességi pályán lovagolnak, valamint díjlovas programot mutatnak be lépésben és ügetésben. A látássérült gyerekeknek külön versenyszámot hirdettek: ügyességi feladatokat vezetett lovon, valamint gyógypedagógiai lovastornát kezdőknek és haladóknak. A gyógypedagógiai lovastorna versenyszámra hiperaktív, tanulásban és értelmileg akadályozott gyermekek nevezhetnek három életkori kategóriában.

A Jámbor Vilmos Emlékversenyen a csapatoknak játékos feladatokat kell lóháton megoldaniuk, a Mádl Ferenc Emlékverseny résztvevőinek olyan történetet kell előadniuk, amelyben a lovas és a ló is fontos szerepet kap.

Az egészséges és sérült lovasok közös, játékos versenyszáma mellett a tervek szerint idén is lesz díjlovagló parasport a mozgásukban akadályozott felnőtteknek. A versenyt a Magyar Lovasterápia Szövetség az NGYSZ védnökségével és támogatásával rendezi.

A rendezvényen a gyerekek ingyenes fogászati szűrésen és szaktanácsadáson vehetnek rész, a nőgyógyászati szűrőkamionban a látogatókat nőgyógyászati tanácsadással várják.

Forrás: MTI