Újra Budapesti Barokk Fesztivál a Belvárosi Szent Mihály templomban

2013. szeptember 19 – október 6. között, immáron nyolcadik alkalommal rendezik meg az egyedülálló Budapesti Barokk Fesztivált a Belvárosi Szent Mihály Templomban. A kultikus és egyben autentikus helyszín a pesti belváros egyik fő ütőerén a Váci utcában található, ahol idén a hazai és nemzetközi művészek szép számmal lépnek fel és bűvölik el a közönséget Bach, Vivaldi, Händel zenéjével.

BarokkFesztival_2012_2

A Budapesti Barokk Fesztivál idei különlegességei a szeptember 21-i koncert, amelyen J. S. Bach összes csembalóhangversenyét adja elő Oláh Aino a Budapest Barokk Együttes kíséretében, a szeptember 29-i Bach János-passió, valamint az október 4-i koncert, amelyen Vivaldi: La Gloria, Himeneo című serenátáját játsza a Savaria Barokk Zenekar. Ezt a Vivaldi művet Magyarországon eddig soha nem játszották. Németh Pál művészeti vezető eredeti kéziratok alapján rekonstruálta a művet, amelyet 1725-ben XV. Lajos esküvőjére komponált a velencei mester. Jónás Krisztina mellett a másik címszerepet Armin Gramer osztrák kontratenor énekli.

Barokk1

A fesztiválon a hazai előadók mellett többek között fellép Nicholas Parle, a ma élő egyik legjobb csembalóművész is.

A zenei élmények mellett a közönség részese lehet a templom hajómennyezetének restaurálási munkálatainak. A tavaly kezdődött munkának köszönhetően újra eredeti szépségében láthatók a több mint 100 éve átfestett mennyezeti freskók. A restaurálási munkák támogatásához a fesztivál jegyvásárlásával mindenki hozzájárul.

Részletes program: http://www.barokkfesztival.hu/

Időpont: 2013. szeptember 19 – október 6.
Helyszín: Belvárosi Szent Mihály Templom

 

,