Múzeum+ DESIGN

Helyszín: Szépművészeti Múzeum
Időpont: Szeptember 12., csütörtök 18.00-22.00

Rendhagyó tárlatvezetések, különleges előadók, kulináris élvezetek várják a közönséget csütörtök este a Szépművészeti Múzeum esti programján, amelynek központi témája a DESIGN.

image004A Szépművészeti Múzeum különleges csütörtök esti programja, a Múzeum+ igyekszik minden alkalommal izgalmas témákat választani, melyek minden korosztály számára tudnak új mondanivalót és élményt nyújtani. A múzeum az adott témára összpontosítva változatos tárlatvezetéseket, ismert vendégelőadókat, kézműves alkotóműhelyt, borkóstolást, finom ételeket, zenét, egyszóval speciális programokat kínál a betérő látogatóknak. Az esemény 2013-tól havonként váltakozva kerül megrendezésre a Szépművészeti Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában. A rendezvénysorozat főtámogatója a MOL.

Az este meghívott vendég előadói Losonczi Áron építészmérnök, a fényáteresztő beton feltalálója, illetve Somlai Tibor belsőépítész lesz. A Barokk Csarnokban több izgalmas, rövid előadást is hallhatnak az érdeklődök a múzeumi design témájában, például a Red Dot-díjas Kassák Múzeum arculatáról, vagy a Hadtörténeti Múzeum és Intézet új honlapjáról, Winkler Nóra pedig saját külföldi múzeumboltokhoz fűződő élményeiről mesél.

Kivételes módon ezen az estén nem egy borászatot is merhetnek meg a látogatók,   hanem a Mátraalján termett, válogatott almákból készült szénsavas, szűretlen almabort, az AlmaCID-et. Akinek pedig kedve támad elkészíteni saját, egyedi design termékét, az a Reneszánsz Csarnokban a Cellux Csoport és a Design Terminál gyerekműhelye, a Mini Terminál segítségével készíthet újrahasznosított tárgyakat.

Az estén a megszokottól eltérően nem élő jazz zenét hallgathatnak a látogatók, hanem Matek Márk DJ zenél. Az ételkínálat is bővül a DESIGN témájában: a Remíz Kávéház és Söröző látványos, művészi designsüteményekkel várja a látogatókat, amiket a Szépművészeti Múzeum alkotásai ihlettek.

Az estén ezt a ma divatos és szerteágazó témát a négy óra alatt minél színesebben kívánja bemutatni a múzeum, ezért már tavasszal meghirdetett egy tervpályázatot a Múzeum Shop számára tervezhető ajándéktárgyakra. A cél a bolt kínálatának bővítése volt egyedi, a múzeum gyűjteményét és épületét kreatív, újszerű módon feldolgozó olyan ajándéktárgyakkal, amelyek szuvenírként méltó módon népszerűsítik a múzeum értékeit úgy, hogy mindeközben megállják a helyüket egyedi designtárgyként is.  A pályázatra több százan jelentkeztek, melyekből a neves zsűri kiválasztotta a 30 legjobbat, ezeket kiállításon mutatja be. Ezen az estén hirdetik ki  a pályázat az első három helyezettet is. Az eső díjért 150.000, a másodikért 100.000, a harmadikért 50.000 forint jár.

Részletes program

Forrás: Szépművészeti Múzeum

szeplogo

,