Idén is sikeres volt a ZP tanszergyűjtő akciója

Immáron másodjára zárult nagy sikerrel a Zöld Pardon tanszergyűjtő kampánya, melynek köszönhetően az idei tanévet is számos nehéz sorsú iskolás gyermek kezdheti mosolygós arccal. A gyűjtést ezúttal is ismert zenekarok segítették, az összegyűlt adományok pedig az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével jutnak majd el a rászorulókhoz.

A Subscribe zenekar is részt vett a ZP jótékonysági tanszergyűjtő akciójában

A Subscribe zenekar is részt vett a ZP jótékonysági tanszergyűjtő akciójában

Tavaly fogalmazódott meg a gondolat a Zöld Pardon vezetőségében, hogy útjára indítsanak egy olyan kezdeményezést, amellyel a nehéz sorsú családból származó tanulóknak könnyítenék meg a költséges iskolakezdés körülményeit. A jó ügy mellé – akárcsak az első alkalommal – ezúttal is népszerű zenekarok álltak, akik arra kérték közönségüket, hogy a Zöld Pardon-beli koncertjeikre hozzanak magukkal új, vagy jó állapotban lévő taneszközöket, amik számukra már feleslegessé váltak, más valaki azonban nagyon nagy örömét lelhetné bennük. A nemes cél eléréséhez segítségét ajánlotta fel többek közt a FreshFabrik, a Subscribe, a Ladánybene 27, a Mystery Gang, a Depresszió, Soerii és Poolek, valamint a Heaven Street Seven is. Nekik is köszönhető, hogy másodjára is rengeteg iskolatáska, tornafelszerelés, tolltartó, festékkészlet, zsírkréta, rajzlap, körző, vonalzó, könyv-és füzetborító, toll, ceruza és egyéb eszköz érkezett a felajánlóktól, azaz a zenekarok koncertjeire érkezőktől. Az összegyűlt tanszereket az Ökumenikus Segélyszervezet juttatja el a rászorulókhoz.

– Országos intézményhálózatunkon keresztül sok száz olyan családdal állunk rendszeres kapcsolatban, akiknek a mindennapi élelem előteremtése és a biztos lakhatás megoldása is problémát jelent, az iskolakezdéssel járó egyszeri több tízezres kiadást pedig önerőből nem tudják megoldani. Augusztusban további több száz segélykérés érkezik segélyközpontunkba az ország minden részéről. Ezért is fogadtuk nagy örömmel a Zöld Pardon felajánlását, hiszen így még több, nehéz körülmények között élő gyermeknek tudunk kézzelfogható segítséget nyújtani abban, hogy ők is „teli táskával”, jobb esélyekkel tanulhassanak az új tanévben – nyilatkozta Gáncs Kristóf, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Részletek:
http://www.zp.hu/
http://www.facebook.com/zoldpardon

Forrás: PR Garden

Kapcsolódó cikk: Ismét jótékonysági tanszergyűjtés a Zöld Pardonban