Pszichiátriai betegek rehabilitációját segíti a Kultúr8 Fesztivál

Pszichiátriai betegek rehabilitációját és a körülöttük élő szűkebb és tágabb közösség elfogadását kívánja elősegíteni a szeptember 9-től 15-ig tartó Kultúr8 Fesztivál a Józsefvárosban, az Ébredések Alapítvány szervezésében.

A Kultúr8 a pszichiátriai betegek valamint az egész Józsefváros rehabilitációját szeretné segíteni. Az egyhetes programon filmvetítések, zenei programok és kiállítások segítenek közelebb hozni az alapítványnál kezelt betegeket a társadalom egészséges tagjaihoz. A programot az alapítvány székhelyén, a Kálvária tér 5. szám alatt rendezik – tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.

Az eseményen fellép a Lombos el Marci és a Juhász Attila Jazz Quartet, koncertet adnak a 100 tagú Cigányzenekar zenészei, a Brossa Groove és az Instant Cold Turkey. Előadást tartanak a Tárt Kapu Színház és a Krétakör művészei, és a nézőből egy estére előadó válhat az Easy Dynamics Improvizációs Színház játéka alatt.

Kiállítást rendeznek az alapítványon belül működő Csorba Simon festőművész által vezetett művészeti kör alkotásaiból és licitálni lehet majd Püski Sándor festőművész adományára is. A befolyó összeg az Ébredések Alapítvány munkáját támogatja.

A fesztivál fellépői ingyen vállalták a szereplést, a programokból befolyó összeg az Ébredések Alapítvány munkáját segíti. A belépő áráról a látogató dönt.

Az Ébredések Alapítvány 1991-ben alakult, 1995 óta innovációs misszióval működő szervezet, amely programot és civil szervezetet indított útjára az elmúlt években. A szervezet egészségügyi ellátásokat (pszichiátriai nappali kórház és ambulancia, addiktológiai gondozó, háziorvosi konzultáció) és integráltan szociális szolgáltatást (közösségi pszichiátriai ellátás) működtet, valamint képzési, szervezetfejlesztési, antistigma és foglalkoztatási rehabilitációs munkacsoport is dolgozik a szervezetben.

Forrás: MTI