Ma van a Magyar Dal Napja

Ma van a Magyar Dal Napja: tíz vidéki, két határon túli településen (Kassán és Sepsiszentgyörgyön), illetve a főváros tizennégy helyszínén lesznek koncertek az idei, immár hatodik rendezvénysorozaton.

A magyar dal napja - MTI fotó: Soós Lajos

A magyar dal napja – MTI fotó: Soós Lajos

Az ünnepi megnyitó délután lesz a magyar dal idei fővárosában, Békéscsabán, ahol a Békés megyei diákkórus Presser Gábor, a rendezvénysorozat megálmodója vezetésével fog énekelni. Két színpadon lesznek koncertek, játszik mások mellett a Dirty Slippers, a Black-Out és Hevesi Tamás is. Békéscsabától nem messze, Gyulán is lesznek programok vasárnap.

További vidéki helyszín Zalaegerszeg, Tata, Boldog, Szombathely, Eger, Hévíz, Salgótarján és Zsira.

A fővárosban programok lesznek a Bem Rockparton, a RaM-kertben, a Blokk alkotói közösség épületében, az Óbudai Társaskörben, a Kobuci kertben, az Akvárium Klubban, az R33-ban, a Duna Palotában, a Budapest Jazz Clubban, az újpalotai Fő téren, a Fonó Klubban, a Rocktogonban és a Múzeumkertben.

A Vígszínházban a negyven évvel ezelőtt bemutatott musical, a Presser Gábor és Adamis Anna által Déry Tibor szövegeinek felhasználásával írt Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról jubileuma, a Popfesztivál 40 című darab áll a középpontban.

A vidéki programok többsége ingyenes, a fővárosban olcsó belépőkkel várják az érdeklődőket.

A Magyar Dal Napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg. A következő esztendőtől szeptember második vasárnapján tartják, és országos rendezvénnyé vált az esemény. Tavaly mintegy 40 ezren látogatták a Magyar Dal Napja koncertjeit.

Forrás: MTI