Közmédia napja: egyedülálló látvány és rengeteg program várható

Épülnek a színpadok, megérkeztek a kellékek a Millenárisra. Csaknem 40 kamionnyi felszerelést szállítottak ki. Már a helyszínen van a tévémaci és Süsü is. Szeptember 7-én, szombaton egész napos programokkal várják az érdeklődőket.

Épülnek már a színpadok a Millenárison, ahol csak a nagyszínpadon 120 reflektor vár beépítésre. Lenzsér Attila fénytechnikus szerint a különleges felületekre való vetítés és a díszletek mozgatása miatt egyedülálló lesz a látvány a Szimfonik Liv3 koncerten.

A Millenárison csaknem 10 színpad kap helyet, volt ahova egy egész konyhát is beépítettek. Varga Béla, az MTVA díszletcsoportjának vezetője a Híradónak elmondta: több tonnányi felszerelést szállítottak ki. 30-40 kamionnyi díszletelem, színpadelem, bútor, technika és plazmatévé került ki a helyszínre, az építkezésen pedig több mint 200 ember dolgozik.

A Millenáris Parkban van már tévémaci és Süsü, a sárkány, de már az a csaknem 100 jelmez is megérkezett, amelyekbe bárki belebújhat szombaton.

Paróczai Mária kellékles szerint a közmédia napjára kilátogató gyerekek beöltözhetnek rendőrnek, lovagnak, de királylányruhába és űrhajósnak is. A felnőttek menyasszonyi ruhát vagy reneszánsz és barokk ruhákat ölthetnek.

A közmédia napját másodszor rendezi meg az MTVA. A rendezvény célja, hogy a műsorkészítők közelebb kerüljenek az emberekhez, a közönség pedig a közmédia alkotóihoz.

Lencsó Rita sajtófőnök elmondta: azok a képernyősök, akikkel találkozhatnak a hallgatók vagy a nézők, tulajdonképpen ugyanolyan hétköznapi emberek, mint ők. Nagyon barátságosak és nagyon várják ezeket az alkalmakat – tette hozzá.

Szombaton, a közmédia napján több műsor is kitelepül a Millenárisra: köztük a Fábry, a Család-Barát magazin és a Magyarország Szeretlek! is.

Forrás: MTI