Közép Európa Táncszínház – Évadnyitó sajtótájékoztató 2013.

2013. szeptember 4-én tartotta évadnyitó sajtótájékoztatóját a Közép Európa Táncszínház a Bethlen Téri Színházban.

st25_120

Az esemény különleges apropója rögtön kettős; egyrészt a társulat idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját – ehhez kapcsolódóan az idei évadban több kiemelt programot szerveznek majd, másrészt szeptembertől új művészeti vezető került a KET élére Kun Attila személyében, aki új lendülettel új irányok megfogalmazásával tervezi egyengetni a csapat útját.

A 2013/14-es évadban a társulat négy új bemutatóval készül (Maday Tímea Kinga, Hámor József: Dűne, Magács László, Kun Attila: Diótörő, Kun Attila, Mészáros Máté, Zachár Lóránd: Peregrinusok, májusban pedig Fassang László orgonakíséretével Kun Attila vezényletével az Elzenélt tánc, eltáncolt zene kerül bemutatásra a Művészetek Palotájában.

Négy korábbi előadás marad repertoáron (Kun Attila: Horda, Jivko Jeliazkov: Monocrossing, Mádi László: Egy fáról, Gergye Krisztián, Vlad’ka Malá, Tárnok Marica: Shakespeare-mesék).

st25_005

A sajtótájékoztatón Szögi Csaba igazgató, és Kun Attila művészeti vezető mellett a társulat három táncos is jelen volt: Hargitai Mariann a külföldi tapasztalatokról és a további lehetőségekről, Horváth Adrienn elismeréséről, a Fülöp Viktor ösztöndíjról és az ebben rejlő potenciálokról, Mádi László pedig a KET új, oktatási programjairól beszélt.

A 2013/14-es évadban minden hónapban valamiféle aktivitással ünnepelik a jeles, 25. évfordulót, így a program-tervezet az alábbiak szerint alakul majd:

– szeptember: Ifjú Koreográfusok Fóruma – Bethlen Téri Színház
– október: 25 év 25 fotós 25 fotó a KET jubileumi fotókiállítása – Bethlen Galéria
– november: SISSI Őszi Tánchét bemutató: DŰNE (koreográfusok: Maday Tímea Kinga és Hámor József) –Bethlen Téri Színház
– december: Diótörő bemutató (koreográfus Kun Attila) –Átrium Film-Színház
– január: Ifjú Koreográfusok Fóruma – Bethlen Téri Színház
– február: KET táncfilmek: Horváth Csaba: ETNA, Duda Éva: Aréna és Fridák
– március: Peregrinusok bemutató: Kun Attila, Mészáros Máté, Zachár Lóránd – MÜPA
– április: 1-25. KET Feszt – tervezett helyszínek: Bethlen Téri Színház, Átrium, Artus, Mu Színház, Jurányi, Millenáris, Akvárium
– május: Elzenélt tánc, eltáncolt zene, Fassang László – orgona (koreográfus Kun Attila) – MÜPA
– június: KET oktatási projekt – Trafó
– július, augusztus: KET-Terminál (bemutató augusztus 30. Bethlen Téri Színház)

A Közép Európa Táncszínház idáig is igyekezett kiemelt figyelmet fordítani a művészeti oktatásra, a tánc népszerűsítésére (KET-Terminál, KET-Terminál Plusz, Dance Open- nyitott tréningek). Ez év szeptemberétől ezt a tradíciót erősítve indította útjára a csapat legújabb oktatási csomagját, amelynek célja a művészeti képzés széles körben való terjesztése. A program célkitűzése nem korlátozódik csupán a tánc, mint művészet népszerűsítésére, hanem új dimenziókat nyitva fókuszba emeli a mozgás pszichére gyakorolt hatását, illetve annak vizsgálatát is. (Művészeink ennek a programcsomagnak a keretében széles spektrumát kínálják a tánc test- és szellemformáló technikáinak.)

Fotó: Dusa Gábor

Közép-Európa Táncszínház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 7163
www.cedt.hu
https://www.facebook.com/kozepeuropa

Forrás: Közép-Európa Táncszínház
Szerkesztette: Sári Edina