Ian McKellen alakítja Sherlock Holmest egy új filmben a legendás detektívről

Ian McKellen alakítja az idősödő Sherlock Holmest a legendás detektívről készülő új brit filmben, amelyet Bill Condon rendez.

A világhírű brit sztár, A Gyűrűk Ura Gandalfja, az idős nyomozót játssza az A Slight Trick of the Mind című produkcióban, amelyet Condon forgat Mitch Cullin regénye nyomán.

A 74 esztendős McKellen a visszavonult detektívet játssza, akit már csak tanácsokért keresnek fel fiatalabb kollégái, de közben őt sem hagyja nyugodni egy ötven évvel korábbi, megoldatlan ügy. A történet szerint Holmes memóriája már kissé megkopott, és elválaszthatatlan barátja, dr. Watson segít neki összerakni az emlékezetéből kiesett részleteket. A forgatás áprilisban kezdődik Nagy-Britanniában – értesült a The Daily Telegraph.

Az Oscar-díjas amerikai forgatókönyvíró és filmrendező, Bill Condon – akinek WikiLeaks-drámája, a The Fifth Estate tegnap nyitotta meg a Torontói Filmfesztivált – 1998-ban, az Érzelmek tengerében című produkción dolgozott együtt McKellennel: Condon Oscart kapott a forgatókönyvért, és a színészt is jelölték az Amerikai Filmakadémia díjára.

Holmest az utóbbi években Benedict Cumberbatch személyesítette meg egy BBC-sorozatban, és Robert Downey jr. is játszotta két játékfilmben.

Forrás: MTI