Nyolcmillió forintos adományt kapott az SOS Gyermekfalu alapítványa

Nyolcmillió forintos adományt kapott az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa az idén 15. születésnapját ünneplő Auchan Magyarország Kft.-től.

A támogatást Dominique Ducoux vezérigazgató adta át kedden az alapítvány képviselőinek Kecskeméten. Az adományt a családi környezetben való nevelkedés és a méltó gyermekkor megteremtésére, illetve fenntartására fordítja az alapítvány – olvasható az áruházlánc és az alapítvány MTI-hez eljuttatott közös közleményében.

Az SOS Gyermekfalvakban kiemelt szerepe van az egyéni fejlesztési programnak, amelyet további ötezer euróval (1,5 millió forint) segít az áruházlánc nemzetközi alapítványa. Ezt az összeget, amelyet három területi egység – Battonya, Kecskemét és Kőszeg – között osztanak szét, a gyermekek oktatására, a tehetséges sportolók fejlesztésére és egyéb készségfejlesztő programokra fordítják.  Az áruházlánc öt éve karolja fel a családjukat vesztett gyermekek ügyét.

A Kinderdorf International nevű nemzetközi szervezet harminc évvel ezelőtt tette le Magyarországon – Battonyán – az első hazai SOS Gyermekfalu alapkövét.

Forrás: MTI