Koedukált lett Shakespeare egykori iskolája

Koedukálttá vált William Shakespeare egykori iskolája: a négyszázhatvan éves múltra visszatekintő intézmény először nyitotta meg kapuit lány diákok előtt.

Több mint harminc lány kezdte meg a tanévet szeptemberben a stratford-upon-avoni King Edward VI High School falai közt, hogy emelt szintű középiskolai tanulmányokat folytasson. Az ország 38 iskolájából több mint 200 diáklány jelentkezett a 16 éves korban induló és emelt szintű érettségivel záruló képzési időszakra.

Az intézmény vezető tanára, Bennet Carr szerint a „bárd az iskola gyarapodásaként tekintett volna a lányok” érkezésére. Mint hozzátette, kutatások bizonyítják, hogy a fiú és lány diákok különböző tanulási stílusokat és a középiskolai tanulmányaik folytatására irányuló eltérő megközelítéseket, perspektívákat hozhatnak magukkal, ezért mindkét nemnek hasznára válhat, ha látja, miként dolgozik a másik.

A történelmi lépésre az iskolabizottság 2011-ben született döntését követően került sor, miután a lány diákok felvételére vonatkozó 2002-es javaslatot elutasították – adta hírül a BBC News.

Forrás: MTI