Bábmaraton a szombati Kolibri Fesztiválon Budapesten

Egész napos ingyenes családi programsorozattal nyitja meg új évadát a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház szombaton: a 22. Kolibri Fesztiválon bábmaratonnal várják a közönséget a Budapesten, a Jókai téren.

A nemzetközi fesztiválra az ország minden tájáról, emellett Németországból, Szlovákiából, Ukrajnából is várnak fellépőket – olvasható a színház MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A Jókai téri színpadon és a színházépületben megszervezett fesztivált a Hubay Jenő Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara és a német Helios Theater Fonáljáték című előadása nyitja, amelyet az alkotók 2-5 éves korig ajánlanak.

A Majorka Színház sok humorral, énekkel, citeramuzsikával átszőtt Pártás királylány című produkciójával érkezik a fesztiválra, látható lesz a szlovákiai Árgyélus Színház Angyalbárányok című darabja, amelyet Écsi Gyöngyi ad elő.

A rendezvény vendége lesz a debreceni Vojtina Bábszínház az Afrikában született gyerekember, Batu-tá kalandjaival, az egri Harlekin Bábszínház Sárkányölő Krisztián történetével, a pécsi Bóbita Bábszínház A bűbájos lakat című előadásával, a miskolci Csodamalom Bábszínház A bőgős fia meg az ördögök című produkciójával és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Csehov Kastanka című mesedarabjával.

A kaposvári BábSzínTér képviseletében Pályi János érkezik a fesztiválra, és Méhes Csaba egyszemélyes színháza is várja a közönséget. Szavak nélkül című bábkoncertjével a friss diplomás bábszínészek társulata is bemutatkozik, a HUPS Crew előadása számos bábtechnikával – a tárgyanimációval, a kesztyűbábozással, az árnyjátékkal, a homokanimációval, a marionett-tel és a bunrakuval – ismerteti meg a közönséget élőzene kíséretében.

Az eseményen megkoszorúzzák Kemény Henrik Kossuth-díjas bábművész emléktábláját és a stúdiósok előadásában látható a Gyermekjátékok című produkció. Az előadások szünetében a Kolibri Harsonaquartetet hallgathatják az érdeklődők, a gyerekek pedig a színház bejáratánál kipróbálhatják a Vitéz László-automatát.

A programok lezárásaként szakmai beszélgetést rendeznek, amelyet Szűcs Katalin Ágnes kritikus vezet és a szervezők átadják a fesztivál legjobb fellépőjének járó Michel Indali-díjat.

A fesztivál fővédnöke Csomós Miklós főpolgármester-helyettes és Hassay Zsófia Terézváros polgármestere.

Forrás: MTI
,