Ismét Szigetváron a Zrínyi 1566 című rockmusical

Szeptember 6-án és 7-én immár negyedik alkalommal kerül színpadra Szigetváron Moravetz Levente rendezésében a Zrínyi 1566 című darab.

Három szigetvári és számos más hazai, valamint külhoni előadás után tér vissza a szigetvári várba az első ízben 2009-ben ott bemutatott Zrínyi 1566 című rockmusical. A történelmi témát feldolgozó produkció egy trilógia középső része – tájékoztatta a Moravetz Levente, a rockmusical író-rendezője az MTI-t.

„2003-ban az egri várban mutattuk be az Egri csillagok musicalt, amely tizedik nyári évadját éli, 2009-ben a szigetvári várban a Zrínyi 1566-ot, 2011-ben pedig a Fejedelem című Rákóczi-musical került a közönség elé, amelynek állandó otthona Sárospatak” – mondta Moravetz Levente.

A produkcióban, ahogy eddig minden esetben, a harminc színész és énekes mellett több mint száz táncos, lovas, vitéz és statiszta vesz részt. A kétfelvonásos musicalben fellép a Zrínyi Táncegyüttes, a Zrínyi Vitézek Hagyományőrző Szakosztálya, az IH EuroDance Táncszínház, a Zrínyi Miklós Hagyományőrző Íjász és Lovas Egyesület és a csáktornyai Zrínyi Gárda is.

„A rockmusical a szigetvári várat az 1566-ban Bécs ellen vonuló Szulejmántól védő hősöket mutatja be érzelmekre ható módon. A produkció történelmi témája, hősiességének aktualitása, dalai révén az eddig bemutatott évi négy-öt előadás mindegyike telt házas volt” – mondta az író-rendező.

A musicalben több ismert színész kapott lehetőséget: a török ellen harcoló Zrínyi Miklós gróf szerepét Sasvári Sándor játssza, Cserenko Ferenc kamarást Csengeri Attila, Szokoli Mehmed török nagyvezért Beleznay Endre, Radovan Jakab hadnagyot pedig Götz Attila alakítja.

A szigetvári várban a két előadásnapon, szeptember 6-án és 7-én mintegy ezer-ezer nézőnek tudnak ülőhelyet biztosítani, de telt ház esetén állóhelyekre is értékesítenek jegyeket.

Forrás: MTI