Jótékonysági est zárja a Nyári Zsidó Fesztivált

Jótékonysági hangversennyel zárul a Zsidó Nyári Fesztivál szeptember 2-án. A nagyszabású gálaműsorra várják mindazokat, akik szeretnének segíteni a rászoruló gyermekeknek.

A gála neves szólistái önzetlenül csatlakoztak a kezdeményezéshez. Fellép a koncerten Amit Amar (Izrael), Barak Dan (Izrael), Bíró Eszter, Fullajtár Andrea, Falusi Mariann, Horgas Eszter, Klein Judit, Korcsolán Orsolya, Malek Andrea, Molnár Piroska, a Mrs. Columbo dzsessztrió, Szentpéteri Csilla, a Ventoscala zenekar vonóskara Meskó Ilona vezényletével, a műsorvezető Sárosdi Eszter lesz. A gálakoncert teljes bevételét jótékonysági célra fordítják.

Mint a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben kiemelik, Magyarországon a legelesettebbek azok a gyermekek, akik súlyos betegségben szenvednek, és gyógyulásukért a szülők az egészségügyi intézmények szakembereivel közösen küzdenek. A legmegfelelőbb terápiához a korszerű orvosi eszközök, gyógyszerek beszerzése azonban sokszor nehézségekbe ütközik.

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számos esetben segített már a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeinek a gyógyításában, adományai segítségével számos műszert kapott az intézmény. Hasonló gondokkal küzdenek a Tűzoltó utcai Gyermekklinika orvosai is, e két intézményt is támogatja a Zsidó Nyári Fesztivál a jótékonysági gálaest bevételével.

Támogatásban részesül a Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány is, amely 20 éve segíti az eltérő fejlődésű, fogyatékos és fejlődés szempontjából veszélyeztetett rizikójú gyerekeket és családjaikat diagnosztikus vizsgálattal és különböző egyénre szabott terápiákkal.

További támogatást szeretnének adni a nehéz sorsú gyermekek mindennapjait segítő Mátyás Király Mozgalomnak, amelynek segítségnyújtása az egész ország területére kiterjed, de kiemelt figyelmet kap Bátonyterenye és Miskolc szegénysora is. A fesztivál jótékony célú gálaestjének bevételéből részesül a Budapesti Zsidó Hitközség Israel Sela Lakóotthona, ahol értelmi sérült fiatalok és felnőttek élnek.

Forrás: MTI