Paul McCartney új dalt készített, októberben jön az album

Paul McCartney bemutatta New című új számát, amely a zenész októberben megjelenő, azonos című friss stúdióalbumán kap helyet.

A New című lemez lesz az egykori Beatle első, kizárólag saját dalokat tartalmazó szólóanyaga a 2007-es Memory Almost Full óta. McCartney tavaly két saját szerzeménytől eltekintve dzsessz sztenderdeket dolgozott fel Kisses On The Bottom című korongján.

A hamarosan megjelenő új albumon szereplő 12 számon különböző producerek, köztük Paul Epworth és Mark Ronson működtek közre.

„A lemez rendkívül sokszínű. Összesen négy producerrel dolgoztam együtt, és mindegyikőjük valami mást hozott magával” – idézte a BBC News hírportál McCartneyt.

A dj-ként és producerként is tevékenykedő Ronson olyan sztárokkal működött korábban együtt, mint Lady Gaga, Lily Allen és a néhai Amy Winehouse. McCartney, aki idén zsebelte be 17. Grammy-díját, „nagyon pozitívnak” nevezte az új albumról elsőként napvilágot látott New című kislemezt, amelyen a Ronson dolgozott.

A 71 esztendős zenész elárulta, hogy a brit énekesnő, Adele Skyfall című slágerét is jegyző Paul Epworth-szel a közös munka sokszor improvizációra épült. „Már a találkozásunk első napján bevonultunk a stúdióba, ő felvázolta az elképzelését, majd azt mondta, lássunk munkához” – idézte fel McCartney.

Az új albumon közreműködő másik két producer egyike Ethan Johns, aki korábban Ryan Adams-szel és a Kings of Leonnal dolgozott együtt, a másik Giles Martin, a Beatles zenekar szinte valamennyi számát zenei producerként jegyző Sir George Martin fia. A korong október 14-én kerül a boltokba Nagy-Britanniában, míg az amerikai rajongók egy nappal később érhetik el a lemezt.

Forrás: MTI