Joe Cocker húsz év után újra koncertlemezt készített

Húsz év után készített újra koncertlemezt Joe Cocker. A világhírű brit énekes Fire It Up – Live című anyaga október 7-én jelenik meg, és sikeres európai turnéját örökíti meg, amelyet rajongók milliói láttak idén márciusi indulása óta.

A koncert filmváltozatának rendezője az a Nick Wickham volt, aki korábban a Red Hot Chili Peppers (Live at Slane Castle, 2003), a Foo Fighters (Live at Wembley Stadium, 2008) és Rihanna (Loud Tour Live at the 02, 2012) koncertfilmjeivel vált ismertté – közölte a Sony Music Hungary szerdán az MTI-vel.

A Fire it Up – Live a kölni Lanxess Arenában 2013 áprilisában rendezett show-t mutatja be teljes egészében. „El vagyok ragadtatva, mert bár annyi fiatal előadó van most a színen, mégis elképesztő, hogy ennyi nézőt ide tudunk vonzani” – mondta Joe Cocker még a kölni koncert után.

A dupla CD, DVD, BlueRay és letölthető formátumban egyaránt megjelenő anyagon Joe Cocker legutóbbi albuma, a Fire It Up dalai mellett nagy slágerei is szerepelnek, köztük a With A Little Help From My Friends, a You Can Leave Your Hat On, az Unchain My Heart, az Up Where We Belong vagy a You Are So Beautiful.

„A You Are So Beautiful mindig is a show egyik fénypontja volt, de csak most kezdett el elkapni igazán. 1974-ben vettem fel és még mindig egy nagyon erőteljes dal” – idézte a 69 éves brit énekest a közlemény.

Forrás: MTI