Budapestre készül a debreceni virágkarnevál Fesztivál-díjas virágkocsija

Budapesten is bemutatkozik az idei 44. Debreceni Virágkarnevál fesztivál-díjas virágkocsija: a Szent Anna-tó legendája című kompozíciót az 5. Libamáj fesztiválon, szeptember 6. és 8. között tekinthetik meg az érdeklődők az Erzsébet téren – közölte kerekes Sándor, a karnevál sajtófőnöke szerdán az MTI-vel.

Az Alföldi Legendárium Klaszter virágkocsija (tervező és szobrász: Pikó Sándor, virágdesign: Szabó Erzsi, statikus: Kiss Péter) a Hősök terén, a Nemzeti Vágtán is megtekinthető lesz szeptember 20. és 22. között – tette hozzá.

Hétfőtől minden repülővel Debrecenbe érkező vendég személyesen is ízelítőt kaphat a cívisváros legnagyobb rendezvényéből, ugyanis a debreceni repülőtér előtt két virágkompozíciót is kiállítottak.

A Melocco Miklós Kossuth-díjas szobrászművész ötlete alapján készített Történelmi világok virágai elnevezésű Cegléd-Kecskemét-Balatonfüred közös virágkocsija (tervező és szobrász: Pikó Sándor, virágdesign: Antal István és Antal Istvánné, statikus: Kiss Péter), illetve az Emberek aranyban elnevezésű, Kazahsztán, a Civil Régészeti Alap és a Kurgán Kft. közös virágkocsija (tervező és szobrász: Kertai Zalán, virágdesign: Szabó Erzsi, statikus: Kiss Péter) addig látható a repülőtéren, amíg az időjárás lehetővé teszi – ismertette Kerekes Sándor.

Elmondta azt is, hogy az augusztus 20-án Debrecenben elmaradt tűzijátékot az év utolsó napján „minden újításával egyetemben” megtartják. Így az alkalomnak megfelelően, a korábbiaknál hosszabb és káprázatosabb tűzijátékkal búcsúztatják az óesztendőt, s köszöntik az újévet Debrecen főterén.

Forrás: MTI