Piknikkel indul a dunaújvárosi színházi évad

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház hagyományaihoz híven idén is Évadnyitó Piknikre hívja a színház világa iránt érdeklődő közönséget. Az ingyenes gyermek- és felnőtt programok mellett megismerhetik a 2013/2014-es évad színházi kínálatát.

Méhkas

A programok szeptember 1-jén, vasárnap délben kezdődnek és egészen este tíz óráig tartanak a Petőfi ligetben, valamint a színház aulájában. A szabadtéri programok minden korosztály számára változatos előadásokat, koncerteket, kézműves foglalkozásokat, ügyességi játékokat kínálnak. A teátrum aulájában a színház meseelőadásainak díszletei, jelmezei és kellékei várják a gyerekeket.

A ligetbe látogatók kipróbálhatják a Hintayo elnevezésű óriás, fából készült művészeti alkotást, amely nem csak vizuális élményt nyújt, hanem egyben interaktív játék is. A játék fedélzetén akár 50-60 ember is ringatózhat, miközben a távolról érkezők számára monumentális nagyságával hívja fel magára a figyelmet. A hatalmas fából készült hinta egyedi szerkezete révén számtalan városban, fesztiválon megfordult már, szeptember 1-jén pedig a piknikre ellátogató közönség is megcsodálhatja.

Délután 16 órától párhuzamosan három program is várja az érdeklődőket. A Mesterségek Bölcsője Alkotóház foglalkozásain a gyerekek kipróbálhatják a kosárfonást, a bőrművességet, a modern textilmunkákat, a mézeskalács készítést és az arcfestést. Az izgalmas és szórakoztató Kalandparkban pedig a kicsik és a nagyok egyaránt próbára tehetik az ügyességüket.

drmarias-a-balkani-taho-konyvbemutato

A Langaléta Garabonciások vásári komédiája ugyancsak délután 16 órától lesz látható. Mint a nevük is mutatja az átlagosnál kicsit magasabban „hordják az orrukat” ugyanis kivételes magas sarkú cipőkben járják az utcákat és a tereket. Gólyalábbal egyensúlyozva mókás kalandokba keverednek a közönséggel.

Délután 17 órától „Bartók” 60! címmel a Bartók Kamaraszínház prózai tagozatának műsorát és a Bartók Táncszínház új társulatának bemutatkozását láthatják a nézők.

18:30-tól Rátóti Zoltán ad koncertet a zenepavilonban. A színész Csodalépés című első önálló lemezének dalait mutatja be a közönségnek. A hangszerelés elsősorban gitárokra és ütőhangszerekre épül, Juhász Gábor munkája. A kiváló jazzgitáros hangszeresként is közreműködik a lemezen és az élő koncerteken. Müller Péter Sziámi dalszövegei kétéves összehangolódás és közös alkotómunka során születtek meg.

quintia

Az Évadnyitó Piknik programjait a dunaújvárosi Quintia zenekar koncertje zárja este 20:30-tól. A közönség számára ismert és kedvelt zenekar koncertje alatt a színház falai és a liget is „életre” kell a Méhkas Dia Projekt fényfestésének köszönhetően.

A rendezvény  természetesen rossz idő esetén sem marad el, eső esetén a programok a Bartók Kamaraszínház épületében lesznek megtartva.

A nap folyamán akcióval is kedveskedünk: ezen a napon utolsó alkalommal lehet tavalyi áron megvásárolni a felnőtt bérleteket!

A programok ingyenesek, töltsék velünk a Színházi Pikniket!

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Liget Piknik meghívó_net2

Forrás: Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza