Árulással kezdődik az évad – Harold Pinter egyfelvonásosa a Komáromi Jókai Színházban

Hivatalosan még nem indult el a színházi évad a Komáromi Jókai Színházban, hiszen az évadnyitó augusztus 30-án lesz majd, de „kicsiben” már megkezdődött a munka a komáromi színház falai közt. Augusztus 22-én startolt az Árulás… Pontosabban folytatódott, mert az első olvasópróbára még július elején került sor.

Olvasópróba - Fotó: Görözdi Szilárd

Olvasópróba – Fotó: Görözdi Szilárd

Valló Péter, Kossuth-díjas rendező már több alkalommal dolgozott a komáromi társulattal, mindannyiszor nagyon jó hangulatú próbafolyamat végeredményeként remek előadások születtek. Legutóbb Spiró Príma környék című kortárs színművét állította színre, ezúttal Harold Pinter Árulás című drámájának rendezőjeként tért  vissza színházunkba.

Harold Pinter Árulás című egyfelvonásos drámája önéletrajzi ihletésű. A belőle készült nagy sikerű film forgatókönyvéért 1983-ban a szerző-forgatókönyvírót Oscar-díjra jelölték.

Mokos Attila, Petrik Szilárd és Bandor Éva - Fotó: Görözdi Szilárd

Mokos Attila, Petrik Szilárd és Bandor Éva – Fotó: Görözdi Szilárd

A darab egy szerelmi háromszög hét éves történetét meséli el, időben visszafelé. Pinter látszólag sematikus nyelvezetű írásából három, beláthatatlanul kibogozhatatlan és szétválaszthatatlan élet kusza ösvényei bontakoznak ki. Robert – a férj, Emma – a felesége és Jerry – a legjobb barát története mindennapi história, mindennapi emberekkel. Jerry és Emma egymásba habarodnak Emma és Robert esküvője napján és törvénytelen kapcsolatukat hét évig sikeresen titkolják a férj és a világ előtt. Vagy mégsem? Egy nap minden kiderül! Vagy mégsem? Miféle láthatatlan szálak tartják össze az emberi kapcsolatokat éveken, évtizedeken keresztül? Mit ér a barátság és mennyit a szerelem? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az előadás, melynek tervezett bemutatója: 2013. szeptember 26.

Forrás: Komáromi Jókai Színház