Zsonglőrtalálkozó a Millenárison

Európából és a világ különböző tájairól érkeznek zsonglőrök, egykerekűsök és jojóversenyzők a Magyar Zsonglőr Egyesület legnagyobb nemzetközi rendezvényére, a Zsonglőrtalálkozóra, amely péntektől vasárnapig tart a Millenáris D épületében.

A tanulni vágyók műhelyfoglalkozásokon vehetnek részt, a Nyitott színpadon a közönség előtt bemutatkozni vágyókat várják a szervezők. A Zsonglőr Olimpia, a Fight Night és a Volleyclub lehetőséget ad a versengésre, a Renegade éjszakai programjára pedig a leghajmeresztőbb ötletekkel lehet jelentkezni – szerepel az egyesület MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Challenge Hour elnevezésű programon az új ötletekkel bemutatkozókat láthatják az érdeklődők, itt lehetőség lesz arra is, hogy a közönség biztatása mellett döntsék meg egyéni rekordjaikat a jelentkezők.

Pénteken délután Pablo Volo marseille-i utcaszínházi előadó és rendező mutatja be a műfaj francia újdonságait előadásában, ezt kerekasztal-beszélgetés követi. Aznap este lesz a gála, amelyen látványos cirkuszi előadást láthatnak az érdeklődők: bemutatkoznak egyebek mellett az Európa-bajnok magyar egykerekűsök, fellép az Angliából érkező zsonglőr, Mr. Tiff és Christof Buch, a buzogányok mestere Németországból.

Vasárnap a II. HJC jojóbajnokság kupájáért folyik a küzdelem, amelyben a 2013-as jojóvilágbajnok Karancz János is jelen lesz.

Részletes program a www.hjc13.hu címen tekinthető meg.

Forrás: MTI