Kezdődik Török Ferenc filmjének forgatása

Augusztus 27-től másfél hónapig forog Török Ferenc új filmje Senki szigete címmel a Magyar Nemzeti Filmalap 236 millió forintos gyártási támogatásával.

Az absztrakt és meseszerű szerelmi történet főszerepeiben pályakezdő fiatalok – Jakab Juli, Bánfalvi Eszter és Mohai Tamás – lesznek láthatók. Az ezredforduló emblematikus magyar filmje, a Moszkva tér rendezőjének legújabb alkotásában Margitai Ági, Schell Judit, Stohl András és Thuróczy Szabolcs is jelentős szerepet kapott – olvasható a Magyar Nemzeti Filmalap MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Török Ferenc új mozifilmjét Szekér András (Ópium, A nagy füzet) forgatókönyvéből rendezi. A Senki szigete sodró lendületű mese mai fiatalokról, akik mániákusan keresik a boldogságot.

A szerelmi történet kiindulópontja egy vidékről szökött titokzatos menyasszony (Jakab Juli), egy taxisofőr lány (Bánfalvi Eszter) és egy kallódó kosárlabdás srác (Mohai Tamás) véletlen találkozása a nagyvárosban. A cselekmény során nem a nagyváros változtatja meg az esküvőjéről szökött főhősnőt, hanem ő maga az egész nagyváros életét. Az összegabalyodó szerelmi szálakban és humorban bővelkedő történet mindhárom főszereplője másként próbál elszökni a valóságból, és valóra váltani álmait – áll a közleményben.

A budapesti forgatást követően a stáb a tengerparton veszi fel a film meglepőnek ígérkező záróakkordjait.

Török Ferenc új rendezése a tervek szerint 2014 második felében kerül a magyarországi mozikba. A film operatőre Szecsanov Martin (Lora, Szobafogság), producere Sándor Pál, gyártója pedig a Film Street. A Senki szigete sikeresen vett részt az elmúlt hónapokban a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával megvalósult forgatókönyv fejlesztésen.

A közlemény kiemelte: a Magyar Nemzeti Filmalap mintegy kétéves működése óta több mint 80 filmterv fejlesztését és 28 egészestés filmalkotás gyártását támogatta. Az új filmfinanszírozási rendszerben készült első filmek ősszel kerülnek a magyar mozikba. A nyertes pályázatok listája a http://filmalap.hu/winner/wpage.php oldalon olvasható.

Forrás: MTI