Átadták a Magyar Teátrum Nyári Fesztivál díjait Szarvason

Átadták a Magyar Teátrum Nyári Fesztivál díjait a Szarvasi Vízi Színházban rendezett záróest keretében: a budapesti Turay Ida Színház Anconai szerelemesek című, Huszti Péter által rendezett darabja kapta a legjobb előadás díját.

A különdíjat a Veszprémi Petőfi Színház Csókos asszony című darabjának ítélték oda, a legjobb rendezésért járó elismerést Eperjes Károly vehette át a zsűritől a Hippolyt, a lakáj című darab rendezéséért a Békéscsabai Jókai Színház előadásában.

A Szarvasi Vízi Színház nyári évadán belül második alkalommal rendezték meg a Magyar Teátrum Nyári Fesztivált, ahol a Magyar Teátrumi Társaság hat tagszínháza mutatta be darabjait: az egri Gárdonyi Géza, a Veszprémi Petőfi, a kecskeméti Katona József, a budapesti Turay Ida, a debreceni Csokonai és a Békéscsabai Jókai Színház. Az előadásokat hétfős társadalmi zsűri kísérte figyelemmel és hozott döntést a közösségi és az egyéni Vízi Szarvas Díjakról, valamit Szarvas Város Különdíjáról – közölte Józsa Mihály, a Szarvasi Vízi Színházat üzemeltető Magyar Teátrum Nonprofit Kft. ügyvezetője az MTI-vel.

A vasárnap este tartott záróest keretében a zsűri a legjobb koreográfiaért járó díjat Topolánszky Tamásnak ítélte oda a Moulin Rouge – GG-Tánc Eger, az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozata előadásáért. A legjobb látványt nyújtó előadásért járó díjat a Veszprémi Petőfi Színház Csókos asszony című darabja kapta, az elismerést Perlaki Róbert díszlettervező és Harák Judit jelmeztervező vették át.

A legjobb férfi főszereplő elismerésben Nemcsák Károly részesült az Anconai szerelmesek című darabban nyújtott művészi teljesítményért, a legjobb női alakításért járó díjat Keresztes Ildikó kapta, szintén az Anconai szerelmesekben játszott szerepért.

Reviczky Gábor a legjobb férfi szereplő elismerést kapta a zsűritől a Békéscsabai Jókai Színház Hippolyt, a lakáj című darabban nyújtott alakításáért. A legjobb férfi mellékszerepért járó elismerést Vida Péter kapta a Kecskeméti Katona József Színház Meseautó című darabjában játszott szerepéért.

A legjobb női mellékszereplő Csombor Teréz lett, aki szintén a Meseautóban nyújtott színészi teljesítményéért részesült díjazásban. Szarvas város különdíját Liszi Melinda vehette át, a Békéscsabai Jókai Színház Hippolyt, a lakáj-ban játszott szerepéért és a Szarvasi Vízi Színház három nyári évadában nyújtott művészi teljesítményéért.

Forrás: MTI