Idei utolsó pesti koncertjét játssza a Dalriada

Március óta először és jó ideig utoljára lép fel a fővárosban a hazai folk metal legnevesebb képviselője, a Dalriada. A soproni csapat nagyon ritkán játszik Budapesten, ezért is lesz különleges alkalom a Zöld Pardon-béli koncertjük augusztus 18-án, vasárnap este.

dalriada

Erdélyi bulijuk után, de még a lengyelországi körútjuk előtt hosszú idő után ismét visszatér a fővárosba az epikus, dallamos folk metal horda, a Dalriada. A nyári turnéjuk záró állomásaként, egy népzenésszel és különleges népi hangszerekkel kiegészülve csapnak a húrok közé a Zöld Pardonban augusztus 18-án, vasárnap este.
– Nagyon úgy néz ki, hogy 2013-ban már Magyarországon sem játszunk, de az egészen biztos, hogy Budapesten nem fogunk fellépni. Épp most érkeztünk meg Erdélyből, ősszel külföldre megyünk, a fővárosban legközelebb pedig majd csak januárban koncertezünk. Úgyhogy augusztus 18-án, vasárnap mindenkinek a ZP-ben a helye, ahová népzenész vendégünkkel és különleges hangszerekkel érkezünk. Az este során olyan – a korai lemezeinken szereplő – dalokat is műsorra tűzünk majd, amiket már nagyon rég nem játszottunk, de persze az állandó Dalriada himnuszok is felcsendülnek majd. Igyekszünk egy igazán átfogó, a szokásosnál hosszabb programmal érkezni a Rákóczi híd budai lábához – mondta el Ficzek András, a banda énekes/gitárosa.

A Dalriada előzenekara a LochNesz lesz, akik 19 órakor lépnek majd színpadra. A belépő a koncertre 600 Ft lesz.

Az esemény meghívója:
Részletek:
https://www.facebook.com/Dalriadahu
http://www.dalriada.hu/
https://www.facebook.com/zoldpardon/
http://www.zp.hu/

Forrás: PR Garden