Augusztus 20. – 7 ezer ember hajózhat ingyen a Dunán

Nagyszabású jótékonysági program keretében 7 ezer ember vehet részt ingyenes hajós városnézésen a Dunán augusztus 20-án a Magyar Hajózási Országos Szövetség jóvoltából.

Szalma Botond, a Magyar Hajózási Országos Szövetség és a Személyhajósok Szövetségének elnöke a program pénteki tájékoztatóján kiemelte: a kezdeményezés teljes mértékben a budapesti hajóstársaságok felajánlásából valósul meg, mindenféle egyéb támogatás nélkül.

„Arra gondoltunk, hogy megajándékozzuk az ország lakosságát az állami ünnepen egy kirándulással, hogy bárki részesülhessen a dunai hajózás egyedülálló élményében” – emelte ki az elnök.

Akik regisztráltak, a Lánchíd melletti kikötőkből indulnak 10 és 12 óra között, hogy részt vegyenek egy hagyományos, nagyjából félórás városnézésen. Az akcióban több mint 900 hátrányos helyzetű gyermeket is vendégül látnak a hajósok, ők a Jászai Mari téren szállnak vízre.

Annak ellenére, hogy a felhívás csak a közösségi oldalakon terjedt, szinte néhány napon belül betelt az összes férőhely. A szövetség azonban jövőre is szeretné megszervezni a programot, így annak, aki idén lemaradt, 2014-ben várják a jelentkezését.

A program időtartama alatt a kikötőkben adományozásra lesz lehetőség: a szervezők az SOS Gyermekfalu számra gyűjtenek és akár már 100 forint felajánlást is szívesen fogadnak.

Forrás: MTI