Nyolc ország 10 együttese a Mohácsi Nemzetközi Néptáncfesztiválon

Nyolc országból tíz együttes mutatkozik be a Mohácsi Nemzetközi Néptáncfesztiválon, amelynek augusztus 16. és 20. között immár tizenhetedik alkalommal ad otthont a Duna-parti város.

A Mohács honlapján olvasható tájékoztató szerint pénteken kerül sor a 25 éves Zora Néptáncegyüttes jubileumi estjére, szombaton pedig a romániai Ardeleana Folklóregyüttes, a horvátországi Csúzai Csárdás Néptáncegyüttes, valamint a bulgáriai Trakijcse Néptáncegyüttes lép fel a Schneider művészeti iskola szabadtéri színpadán.

Vasárnap láthatja a közönség a Sátorhelyi Folkműhelyt, a szlovéniai Metla Néptáncegyüttest, az olaszországi Zampognaro Lagaro Folklóregyüttest, hétfőn pedig a Mohács Nemzetiségi Néptáncegyüttest, a norvégiai Klepp Leikarring Néptáncegyüttest, továbbá a montenegrói Kud Stefan Mitrov Ljubisa Néptáncegyüttest.

A művészek augusztus 20-án menettáncos felvonulással és főtéri parádéval búcsúznak a közönségtől.

A fesztivál Mohács testvérvárosi és helyi együttesek külföldi kapcsolatainak köszönhetően jött létre 1996-ban, s a busójárás mellett olyan nívós esemény lett, amely nagyszámú látogató előtt nyújt bemutatkozási lehetőséget az együtteseknek, csoportoknak.

A mohácsi néptáncfesztiválokon eddig több mint száz, köztük számos külföldi együttes lépett fel. A művészek főként Európából érkeztek, de a Duna-parti város vendégül látott már ázsiai és afrikai táncosokat is.

Forrás: MTI