Nemzetközi folklórfesztivál kezdődik Pécsen

Hat hazai és három külföldi táncegyüttes mutatkozik be a Déli Kapu Nemzetközi Folklórfesztiválon, amelynek második alkalommal, augusztus 17. és 19. között ad otthont Pécs.

A város önkormányzata az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az esemény helyszíne a Sétatér lesz, az előadások mindhárom nap este fél nyolckor kezdődnek.

A nyitónapon, szombaton Időtlen értékeink címmel a balatonlellei Lelle Táncegyüttes és a pécsi Mecsek Táncegyüttes ad válogatást a Kárpát-medence legszebb táncaiból, vasárnap a komlói Pöndöly Néptáncegyüttes, a mohácsi Zora Táncegyüttes, a pécsi Baranya Táncegyüttes, valamint a vokányi-újpetrei Német Nemzetiségi Táncegyüttes lép színpadra.

Hétfőn a romániai Ardeleana Folklóregyüttes, a bolgár Trakijtsche Néptáncegyüttes és az olasz Zampognaro Lagaro Folklóregyüttes szórakoztatja a közönséget. A program mindhárom nap táncházzal zárul.

A folklórfesztivált egy-egy, szintén kiemelt esemény előzi meg és követi. A Finnugoria, azaz a finnugor népek nemzetközi kulturális fesztiválja keretében augusztus 16-án komi és orosz ének-, valamint néptáncegyüttesek lépnek fel, augusztus 20-án pedig a Magyarok kenyere ünnepre kerül sor a baranyai megyeszékhelyen. A fesztiválok zárásaként a Misina Táncegyüttes ad gálát a Dóm téren felállított színpadon.

Az önkormányzat kitért arra, hogy a Sétatérre már augusztus 15-én is érdemes ellátogatni, ugyanis mintegy negyven kitelepülő vendéglő és borászat várja közönséget.

Forrás: MTI