Monica Bellucci is játszik Kusturica legújabb filmjében

Az olasz filmsztár Emir Kusturica szerb filmrendezővel háborús drámát forgat Ljubav i rat (Szerelem és háború) címmel a délkelet-hercegovinai Trebinje városában és környékén.

A szerb, a bosnyák és a horvát média nagy terjedelemben foglalkozott a hírrel, hogy Monica Bellucci 49 éves filmcsillag Párizsból a dubrovniki repülőtérre érkezett, majd a dél-adriai városból azonnal a 33 kilométerre levő Trebinjébe ment. A város a boszniai Szerb Köztársasághoz tartozik.

Emir Kusturica és lánya, Dunja írta a film forgatókönyvét, és a boszniai születésű Emir Kusturica játssza a film férfi főszerepét. A produkció három történetet mesél majd el: az egyik egy katonáról, a másik egy tragikus sorsú asszonyról, a harmadik egy remetéről szól.

Mindhárom történet a boszniai háborút idézi (1992-1995), és misztikusan a tej köti össze a trilógiát. A film munkacíme: Na mlijecnom putu (A tejúton). Kusturica egy katonát játszik, Monica Bellucci pedig a szerelmét alakítja.

Monica Bellucci Trebinjén kívül Ljubuskiban, valamint Capljinában fog forgatni, a tervek szerint a munkálatok alatt férje, Vincent Cassel francia színész-rendező és két lánya is meglátogatja majd.

Kusturica már június elején elkezdte a munkát Szerbiában, a Mokra Gora hegységben. Úgy tervezi, hogy novemberre végez a forgatással, és jövőre a cannes-i filmfesztiválon lesz a Szerelem és háború premierje.

Forrás: MTI