A Kiscsillag zenekar súlyos beteg gyerekekért fut

A Bátor Táborban gyógyuló beteg gyerekeknek ajánlja fel a Kiscsillag zenekar az októberi Spar Budapest Maratonon lefutott kilométereit.

Kiscsillag - Forrás: Wikipédia

Kiscsillag Zenekar – Forrás: Wikipédia

A Bátor Tábor Alapítvány jótékony sportközösségéhez, az Élménykülönítményhez csatlakozó Kiscsillag-tagok, Lovasi András, Leskovics Gábor, Ózdi Rezső és Mihalik Ábel célja, hogy 1 millió forintot gyűjtsenek a táborban gyógyuló daganatos és krónikus betegséggel küzdő gyermekek gyógyulásáért – közölte az alapítvány pénteken az MTI-vel.

A jótékony csapat tagjai közös segítségnyújtásra hívják barátaikat, hozzátartozóikat és munkatársaikat, hogy jelképes örökbefogadásra kínálják nekik a versenyeken és a felkészülések alatt megtett kilométereiket.

Az Élménykülönítmény ősszel két versenyre készül: az egyik a szeptemberi 28. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton, illetve októberben a 28. Spar Budapest Maraton. A jótékony futók már most csatlakozhatnak a Kiscsillaghoz és az Élménykülönítményhez az info@batortabor.hu email címen.

A Bátor Tábor ingyenes turnusaiban évente több mint 800 daganatos, cukorbeteg, hemofíliás és krónikus ízületi gyulladásban szenvedő gyerek vesz részt, 2001 óta több mint 5000 súlyos beteg lábadozhatott az élménytáborban.

Forrás: MTI