Hazánkba látogat a népszerű orvoskrimik szerzője, Robin Cook

RobinCookEurópai túráján hozzánk is ellátogat Robin Cook amerikai író, az orvosi krimik koronázatlan királya, hogy népszerűsítse Jótékony halál című legújabb regényét.

Robin Cook nagy utazó hírében áll, aki többször járt már hazánkban, s ilyenkor szívesen találkozik magyar olvasóközönségével is.

Az idei évben augusztus 8-án (csütörtökön) 17 órától lesz a Párizsi Nagyáruház Alexandra Könyvesházának vendége, ahol a Lotz-teremben dedikálja köteteit (1061 Budapest, Andrássy út 39.).

Az Alexandra Kiadónál magyar nyelven megjelent legutóbbi kötete – a Jótékony halál –  áprilisban jelent meg a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra, egy korábbi klasszikus krimi, a Végzetes megoldás újrakiadásával.

A Végzetes megoldás és a Jótékony halál című könyveiben az orvosi krimi műfajának megteremtője két újabb, lebilincselően izgalmas történettel kápráztatja el rajongóit.

vegzetes megoldas

A Végzetes megoldás a festői szépségű Bartletbe, egy vermonti kisvárosba vezet bennünket, mely biztos gyógyulást ígér egy fiatal orvos házaspár beteg gyermeke számára. Kezdetben megvalósulni látszik minden álmuk, ám a kislány állapota váratlanul rosszabbra fordul, és eluralkodik rajtuk a rémület, hogy ebben az idillben valami borzalom rejtőzik. Ebben a konfliktusokkal és intrikákkal teli világban elmaradhatatlan gyilkosságok, megmagyarázhatatlan megbetegedések és halálesetek, sőt még rendszeres, erőszakos támadások is borzolják a kedélyeket. Mindennek mi köze lehet a biztosítóhoz, a kórház igazgatótanácsához, a tervezett parkolóberuházáshoz vagy az amerikai haditengerészethez? A Végzetes megoldás végére mindez kiderül.

jotekony halal A Jótékony halál a gátlástalan mohóság, az orvosi visszaélések és a megdöbbentő tudományos felfedezések világának lenyűgöző feltárása, amelyben egy kivételes tehetségű, zárkózott orvostanhallgató lány nyomozni kezd tanára halála kapcsán, s miközben egyre mélyebbre ás a történtekben, súlyos titkokkal és megválaszolatlan kérdésekkel találja szembe magát

Van az emberi kapzsiságnak határa? Vajon mindenki számára szent az emberélet? Elképzelhető, hogy valaki mások halálából próbál hasznot húzni?

Forrás: Alexandra Kiadó